Naj macho uloge Toma Cruisea

0

Odličnom ulogom u Na rubu budućnosti Tom Cruise nas je podsjetio na svoje najbolje dane, pa je red da se podsjetimo njegovih najboljih pravih muških uloga

 

„Njegov prepoznatljiv osmijeh i bezobrazno samopouzdanje savršeno su se uklopili u ulogu plaćenog ubojice koji postaje noćna mora vozača taksija koji se doslovno našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme“

 

Minority

5. JOHN ANDERTON

Specijalni izvještaj

S ulogom detektiva iz budućnosti pretvorenog u osumnjičenog bjegunca Cruise je dodao još jednu akcijsku ulogu u svoj rezime. Policajac koji moram sam provesti istragu kako bi se oslobodio sumnji za zločin koji mu je podmetnut, bio je početak SF karijere Toma Cruisea, još jednog žanra u kojem Cruise redovno briljira.

 

Magnolia

4. FRANK T.J. MACKEY

Magnolia

Iako je Paul Thomas Andersonov film uključivao jaku glumačku ekipu, Cruise je bio taj koji je privukao najviše pažnje svojom ulogom Frank T.J. Mackeya, gurua sa zlim jezikom i još gorom osobnošću, čovjeka zaslužnog za program samopomoći pod nazivom „Zavedi i uništi“. U to vrijeme je reputacija Cruisea počela padati pa su mnogi zlobno ustvrdili da je uloga bila idealna za Cruisea.

 

Vincent

3. VINCENT

Collateral

Samo najbolji glumci mogu jednako dobro izgledati i kao pozitivci i kao negativci, a iako je već i prije igrao ulogu „bad guya“ s ulogom Vincenta je Cruise u potpunosti „ubo“. Njegov prepoznatljiv osmijeh i bezobrazno samopouzdanje savršeno su se uklopili u ulogu plaćenog ubojice koji postaje noćna mora vozača taksija koji se doslovno našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

 

EthanHunt

2. ETHAN HUNT

Nemoguća misija

Neki od najvećih frajera i playboya na svijet su (imaginarni) tajni agenti, a u toj ulozi se okušao i Cruise i to u Nemoguća misija franšizi. Ono po čemu je Cruise najviše obilježio ovu ulogu jest njegovo odbijanje da se koriste kaskaderi, već je sve takve scene odrađivao sam, a to uključuje i penjanje na planinu bez opreme, kao i penjanje po Burj Khalifa, najvišoj građevini na svijetu. I to u svojoj 50. godini!

 

Maverick

1. MAVERICK

Top Gun

Vjerojatno ne postoji muškarac koji barem jednom u životu nije poželio biti pilot! I svaka čast tajnim agentima, ali što može biti više macho pilota, i upravljanja letjelicama brzinom dva puta većom od brzine zvuka? I unatoč scenama u kojima gol do pasa u jeansu igra odbojku na pijesku, uloga nadobudnog mladog pilota ostaje i dan danas najmacho Cruiseova uloga!

 

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments