Na što obratiti pažnju pri kupnji parfema?

0

Dobar parfem bi trebao biti dio vašeg modnog izričaja, a prije nego ga kupite pročitajte ovaj tekst

 

Kozmetika i muškarci uvijek idu zajedno ukoliko se ne pretjeruje, a jedna od stvari koja bi se trebala naći u kozmetičkoj kolekciji svakog muškarca je – parfem. Baš kao što su odjeća i satovi dio prepoznatljivog stila nekog muškarca, tako bi i parfem trebao biti nešto što vas obilježava i razlikuje od drugih muškaraca. Stoga je jedan od važnijih ciljeva, kada govorimo o muškarcima i modi, pronaći idealan parfem.

Kada krećete u kupovinu novog parfema važno je voditi računa o vlastitom stilu, ali i godinama, osobnosti pa čak i prilikama u kojima ćete ga nositi. parfem pun ogovori, a neće govoriti onako kako želite ukoliko izaberete mladenački miris a vi ste duboko u 40-tim, ili obrnuto. Dobro izabrani parfem ne samo da će vas savršeno nadopunjavati nego će na ostale imati umirujući učinak, a na ljepši spol će imati efekt privlačenja. A to je u konačnici nešto protiv kojeg se niti jedan muškarac neće buniti.

Ukoliko se odlučite za kupnju novog parfema (a najidealnije bi bilo ako bi ih imali nekoliko u kolekciji) najvažnija stvar je da vjerujete samo svom instinktu i svom osjećaju. Poslušajte prijedloge drugih, ali nemojte radi dobrog prijatelja, zgodne prodavačice ili lijepe bočice izabrati neki parfem. Izaberite onaj koji se vama najviše sviđa jer ste vi taj koji će ga nanositi na sebe.

Većini muškaraca je kupovina parfema ne baš zabavno iskustvo kojemu se vesele, ali ovdje ćete ipak trebati izdvojiti neko vrijeme i birati pažljivo. Parfeme treba testirati na vlastitoj koži jer svakoj vrsti kože odgovara drugi parfem, pa se može dogoditi da neki parfem koji na nekom muškarcu miriše fantastično, na vam i ne miriše tako magnetizirajuće. Stoga je poželjno da parfeme testirate na čistoj i svježoj koži. I isprobavajte parfem isključivo na koži a ne na papiriću, baš iz prije navedenih razloga.

Također, dobar savjet je da ne isprobavate više od nekoliko parfema jer će mirisi toliko utjecati na vaš osjet mirisa da ih nakon nekog vremena više gotovo nećete ni osjećati.

Ukusi muškarca se mijenjaju tijekom godina, tako da nemojte niti stalno kupovati jedan te isti parfem. Ono što vam je u 20-tim bilo lijepo, vrlo vjerojatno vam neće biti tako privlačno u 30-tim, a pogotovo ne u 30-tim. Stoga, vodite računa da izabirete parfem koji će biti u skladu s vašim ukusima, karakterom kao i stilom odijevanja. Na parfem slobodno možete gledati kao modni dodatak, poput npr. sata.

Ukoliko ste osoba intezivnog mirisa (naravno, to ne znači da smrdite) izaberite i jači parfem prodornijeg mirisa. Ukoliko izaberete parfem slabijeg inteziteta moglo b ise dogoditi da se parfem uopće i ne osjeti. Nemojte se obazirati na pomodarstvo i slobodno odaberite neku klasiku jer s klasikom nikada ne možete pogriješiti. Za one manje intenzivnog mirisa stručnjacipreporučavaju parfeme srednjeg ili slabog intenziteta. Nije greška ako se upotrijebe i oni jači, ali ih treba pravilno dozirati.

Ne nasjedajte na veću cijenu parfema, ona ne znači da je parfem bolji od onih nižih cijena, već samo znači da su proizvođači ili ocijenili da će ga prodati bez obzira na cijenu, ili je parfem veće koncentracije pa je za njegovo nanošenje potrebna i manja količina. Preporuka je i da obratite pozornost na sastav parfema. Oni koji imaju uljnu osnovu duže se zadržavaju na koži od onih s alkoholnom bazom.

I za kraj, kada ste se konačno odlučili koji ćete parfem kupiti vrijeme je da ga „stavite“. Nemojte se „okupati“ u njemu, već po dva štrcaja stavite na točke tijela koje najviše –  zapešća, vrat i koža iza ušiju.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments