Kategorije
Sport

Može li tko zaustaviti Jonesa?

UFC prvak u poluteškoj kategoriji se na večerašnjem UFC 140 turniru bori protiv Machide

 

„Tito Ortiz, Quinton “Rampage” Jackson, Chuck Liddell i Forrest Griffin, sve su to imena koje je Evans pobjedio“

 

Impresivna je lista protivnika koje je UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, i jedan od najvećih zvijezdi samog UFC-a, Jon Jones pobjedio. Među 14 protivnika koji su Oktagon napustili pognute glave su i imena poput Rampage Jacksona a najmlađi prvak u povijesti UFC-a večeras u Torontu brani titulu protiv Brazilca Lyota Machide. Karijera nepobjedivog (iako ima jedan poraz, i to diskvalifikacijom nakon što je savladao protivnika) Amerikanca je tako impresivna da je pitanje može li mu itko stati na kraj? Može li njegov egzekutor biti Machida? Ili treba čekati nekoga drugoga? Kult donosi pet imena koji mogu prekinuti impresivan niz.


lyoto-machida

LYOTO MACHIDA

Machida će prvi imati priliku skinuti Jonesa sa trona. Defenzivno orjentirani Machida možda, zbog svoje neuobičajene obrambene strategije, neće pružiti spektakularnu borbu. Brazilac se naime voli držati prilično udaljen od protivnika, međutim trenutak dekoncentracije i opuštanja Jonesa može biti poguban, što Randy Couture najbolje zna.


rashad-evans-wallpaper

RASHAD EVANS

Da nije bilo ozljede ruke u pobjedi nad Titom Ortizom na UFC 130, Evans bi se večeras borio protiv Jonesa. Pitanje je samo vremena kada će se borba dogoditi a Evans je vjerojatno, od svih boraca, najveća prijetnja Jonesu. Tito Ortiz, Quinton “Rampage” Jackson, Chuck Liddell i Forrest Griffin, sve su to imena koje je Evans pobjedio a zanimljivo je da su u ne tako davnoj prošlosti Evans i Jones trenirali zajedno. Oba borca su dobra u istim stvarima – brzini i radu ruka pa će se njihova borba iščekivati s posebnim nestrpljenjem.

 

phildavis

PHIL DAVIS

Borba Davisa i Jonesa bi se mogla dogoditi u ne tako dalekoj budućnosti. Oba borca su počela sa MMA borbama u isto vrijeme ali je Jones brže napredovao. Davisu je možda trebalo više vremena ali je njegov napredak u posljednje vrijeme strelovit o čemu svjedoči i rekord 9-0 u UFC-u. Phil Davis se večeras čak trebao i boriti protiv Machide ali je borbu otkazao zbog ozljede koljena. Ako koljeno ozdravi mogao bi biti prava prijetnja Jonesu.

 

gegard

GEGARD MOUSASI

The Dreamcatcher nije u UFC-u, međutim armenski Nizozemac bi mogao biti itekako zanimljiv protivnik Jonesu. Prijašnji prvak u Dreamu, Strikeforceu i Cage Warriorsu nije dobar u borbi na parteru, ali ako se zadrži na nogama svojim razornim udarcima može biti itekako konkurentan Jonesu.


anderson silva_wallpaper_01

ANDERSON SILVA

Spider je jedna od najvećih legendi UFC-a i iako je prvak u srednjoj kategoriji borba, koja bi bila jedna od najvećih svih vremena, i ne izgleda tako nemoguća. Anderson Silva i Jones u slični borci, oba su prilično brza i mogu borbu završiti na različite načine, ali velika prednost Silve, koji je nepobjeđen u zadnjih pet godina, bi bila iskustvo. Ovisno o daljnjim rezultatima odredit će se sudbina ovog supermeča.

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *