Može li Danica Patrick pobijediti?

0

Prelijepa vozačica bacila je u trans američke medije, međutim može li i slaviti u prestižnoj utrci?

 

„Danica se možda ne može pohvaliti vrhunskim rezultatima, ali mediji su je uvijek pratili u stopu gdje god se pojavila“

 

Čekanje je gotovo, nakon zimeske pauze, večerašnjom legendarnom utrkom Daytona 500 počinje nova sezona NASCAR-a. Međutim, nova sezona počela je velikom nesrećom koja se dogodila u pratećoj Nationwide seriji u kojoj je ozljeđeno 28 osoba. Međutim, velika nesreća u Daytoni samo je trenutno skrenula pozornost s glavne priče koja prati večerašnju utrku Daytona 500. Nakon što je potvrđeno da će se utrka voziti, mediji su se ponovo okrenuli onome o čemu su pisali posljednjih dana – Danici Patrick i tome može li postati prva žena koja je pobjedila na NASCAR utrci!

Danica Patrick je najpoznatiji ženski vozač koji se ikada pojavio. Danica se možda ne može pohvaliti vrhunskim rezultatima, ali mediji su je uvijek pratili u stopu gdje god se pojavila. Atraktivna brineta se također pokazala i neustrašivom, pa čak i prgavom vozačicom koja će ući čak i u obračune s kolegama vozačima. Zbog svega toga, Danica je jedan od najpopularnijih vozača u SAD-u, pa i cijelom svijetu, posebno obožavana od strane lijepšeg spola, a zaslužna je za i privlačenje cijelog niza novih fanova.

Danica je prošle godine napravila prvi korak ka prelasku u NASCAR, a ove sezone će voziti i punu sezonu. Početak nije mogao biti bolji, već za prvu utrku Danica Patrick je osvojila pole position postavši prva žena kojoj je to pošlo za rukom! Treba li isticati da su američki mediji doslovno poludili od sreće. Glavno pitanje koje se postavlja jest – može li Danica Patrick pobjediti? U slučaju da uspije, njezin eventualni uspijeh se već uspoređuje s Tigerom Woodsom koji je 1997. godine postao prvi tamnoputi igrač koji je osvojio državno natjecanje u golfu.

Međutim, izgledi baš i nisu na strani Danice. Pole position u NASCARU ne znači isto što i pole position u Formuli 1, nečesto se događa da pobjeđuju vozači koji startaju s 30. pozicije i niže. Utrke u NASCARU traju po tri sata, po desetak i više puta se prekidaju sefety carom, promjene u vodstvu su svako par krugova… Posljednji put se prije 14 godina dogodilo da je pobjedio vozač koji je startao s pole positiona!

Stručnjaci također kao nedostatak ističu i sitnu građu američke vozačice. NASCAR automobili su izuzetno teški za vožnju, zbog ovalnih staza namješteni su da skreću u lijevo i na ravnicama ih treba održavati, i sve to tijekom tri sata pa čak i više. Indy utrke traju cijeli sat više a bolidi su dosta lakši za vožnju.

I na kraju, treba spomenuti da je NASCAR ove sezone uveo šestu generaciju automobila, pa je ponašanje ovih zvijeri, koje se u krug voze brzinama većim od 300 km/h, nepoznanica za sve. Unatoč svim testiranjima nitko ne zna kako će se automobil ponašati tijekom cijele utrke, a prednost će imati svi oni koji su sudjelovali u NASCAR Unlimited utrci koja je trajala malo više od sat vremena! Danica nije bila među njima.

Tko bi onda mogao pobjediti? Prognoziranje pobjednica je u NASCARU prilično teško jer ne pobjeđuje uvijek najbolji. Međutim, kao favoriti se spominju trostruki NASCAR prvak Tony Stewart, pobjednik Unlimited utrke Kevin Harvick, Matt Kennseth koji je u Unlimited utrci pokazao da je njegova Toyota izuzetno brza, a nikako se ne smije zaboraviti niti prošlogodišnji pobjednik Brad Keselowski!

Kako će Danica Patrick odvoziti, hoće li puknuti pod pritiskom ili će baciti medije u trans, saznat ćemo u ranim jutarnjim satima! 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments