Mjesta koja morate posjetiti u Beogradu

1

Beogradska tvrđava. Kada dolazite u Beograd ovu je tvrđavu, koja predstavlja jedan od najbolje očuvanih kompleksa tog tipa u Europi, jednostavno nemoguće zaobići jer glavna pješačka zona u Knez Mihajlovoj završava baš ispred nje. Tvrđavu su počeli graditi Rimljani a s nje se pruža prekrasan pogled na Savu i Dunav. Oko tvrđave je u Kalemegdanski park, najveći park u Beogradu.

Dorćolska obala Dunava. Jedno od najzanimljivijih priobalnih područja u čijem ćete prelijepom pogledu uživati šetajući kilometarski dugim šetalištem. Uživajte u preko 10 kilometara dugom šetalištu koji se kreće od Ade Ciganlije do Ušća Save u Dunav i dalje niz Dunav, a šetalištem ćete naići na brojne restaurante, caffe barove i noćne klubove.

Bulevar Kralja Aleksandra. Dugačak bulevar koji počinje u široj gradskoj jezgri, poznat po brojni prodavaonicama svih tipova. U sklopu Bulevara nalazi se i Tašmajdanski park, idealno mjesto za odmor u strogom urbanom centru, dok su u nastavku nalaze odlični restauranti. Ovaj dio Beograda je omiljeno mjesto mladih jer se u blizini nalazi veći broj sveučilišta.

Ada Ciganlija. Ada je bila najveći riječni otok na Savi, ali je sada spojena s obalom čime je formirano umjestno jezero. Ovo omiljeno beogradsko kupalište tijekom ljeta privuče 100.000 gostiju koji, osim u kilometarskim plažama, mogu uživati i u brojnim ugostiteljskim i sportskim objektima. Adu možete obići i biciklom jer vam je na raspolaganju sedam kilometara staze.

Skadarska ulica. Skadarlija je poznata kao beogradski Montmartre, odnosno boemska četvrt. Tijekom 19. i 20. stoljeća u njoj su stanovali brojni beograski umjetnici koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti grada. Ulica prekrivena kaldrmom okružena je zgradama u kojima su smješteni neke od najpoznatijih beogradskih kafana i restauranata u kojima je zabava zagarantirana.

Muzej Nikole Tesle. To što i Hrvati i Srbi svojataju nejvećeg izumitelja prošlog stoljeća vas ne bi trebalo spriječiti da posjetite njegov muzej u kojem se nalazi najveća svjetska zbirka dokumenata o Teslinom životu i radu. Čak 160.000 originalnih dokumenata, 2.000 knjiga i časopisa te 1.200 povjesno-tehničkih eksponata samo su dio bogate kolekcije ovog muzeja.

Stadion Crvena Zvezda. Beograd je poznat kao sportski grad, te mjesto u kojem postoji veliki broj kluobva u svim mogućim sportovima. Ljubitelji sporta će sigurno posjetiti stadion Crvena Zvezda, poznatiji kao Marakana, dom nogometnog prvaka svijeta 1991. godine i srpske nogometne reprezentacije. U sklopu stadiona je i Muzej Crvene Zvezde u kojem je zabilježena povijest ovog uspješnog nogometnog kluba.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

1 comment

Post a new comment