Mit ili istina: Muškarci pomisle na seks svakih 7 sekundi

0

Radi li se o mitu ili stini razotkriva Nataša Barolin Belić, geštalt psihoterapeutkinja, EAGT, ECP, Centar Korak dalje

 

Vjerujem da negdje uistinu postoje muškarci koji tako često pomisle na seksualni odnos, no teško da je sedam sekundi prosjek. Ta tvrdnja ne stoji. Bilo je provedeno istraživanje koliko često muškarci pomisle na seks, a koliko žene. Bili su im ponuđeni pojmovi seks, hrana i spavanje.

Muškarci prvo pomisle na seks pa sve ostalo ponuđeno, a ženama je seks tek na trećem mjestu. Generaliziramo li, možemo reći da muškarci češće pomišljaju, ali važan je faktor i to s kojom smo se razinom seksualne želje rodili. Postoji šest stupnjeva,od izrazito visoke do izrazito niske seksualne želje pa do seksualne averzije. Ako netko ima urođenu izrazito visoku želju, onda češće i pomišlja na odnos, a to ovisi i o životnim fazama.

Ako muškarac i žena cijeli dan rade, brinu se o djeci, kućanstvu i slabo spavaju, manje će razmišljati o seksu. S druge strane, ljetni godišnji odmori u nama bude veću seksualnu želju jer sunce budi određene neurotransmitere. Velik utjecaj imaju i godine i seksualna aktivnost. Ako ste seksualno aktivniji, manje ćete razmišljati o seksu.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments