Ludwig

0

Daleko najoriginalnije mjesto u Dubrovniku

 

LUDWIG

DUBROVNIK

Zamanjina 5

 

Prostor

Kada smo još u tiskanom izadnju kulta napravili caffe nagrade, nagradu za najoriginalnije uređenje dobio je Ludwig. Sasvim zasluženo jer definitivno nema mjesta tako uređenog, ne samo u Dubrovniku, nego i u cijeloj našoj Županiji. Dapače, Ludwig kao mali caffe bar je očitao lekciju svim razvikanim kafićima u Gradu kako se sa malo novaca može napraviti mjesto koje upada u oči. Neki ulažu i do 300.000 eura ne bi li vrhunski sredili caffe bar dok su u Ludwiga ulagali 25 kn mjesečno, koliko je koštao novi Klik. Zanimljive stranice se iskidaju, zalijepe na zidove i – voilà, to je to! Čak se i Ribafish oduševio kada je na zidu našao svoju sliku!

 

6

Usluga

Dovoljno je reći – Kezo. Vjerojatno najlegendarniji živući konobar u Dubrovniku! Ne samo da će vas poslužiti nego će i zapiti s vama! Pa da vidimo tko može poteći više! A moramo vas upozoriti da je vrlo iskusan u tim stvarima! Društvo u Ludwiga je jedna mala obitelj pa tako i konobari. Ovdje definitivno nećete vidjeti uštogljene konobare u bijelim košuljama i leptiricama, ali koga i briga za to? Glavno je da konobar pita što ćete, da sjedne s vama i popije piće! Živjeli!

 

3

Komadi

Najveći komad u Ludwiga je, kako nam je Gogo D’Miš rekao, opet – Kezo. Svaka druga riječ koja izađe iz Gogovih usta je Kezo – „Kezo ovo, Kezo ono“. A Goga je teško impresionirati. Ako tražite komada na kojemu svaka dlaka stoji kako treba, curu sa savršenom šminkom i frizurom, u minici koja jedva pokriva ono što ne želimo da pokriva, i na petama dužima od žirafina vrata, bolje vam je poći na neko drugo mjesto. Ali ako tražite zanimljive komade od kojih svaka ima neku posebnu priču koja će vas ostaviti bez daha, tada ste apsolutno na pravom mjestu!

 

4

Zabava

Budale kakve jesmo, nismo se sjetili nagrade za najoriginalnije zabave jer bi i tu Ludwig premoćno osvojio nagradu. Dok drugi organiziraju Bavaria party, plesačice, karaoke i slične dosadne stvari, u Ludwiga se naprimjer na Uskrs organizira noć kada se puštaju pjesme pjevača koji su napustili ovaj svijet! Da ne spominjemo noći Glupe muzike koje su proizvod Ludwiga a koji drugi i dan danas (bezuspješno) pokušavaju imitirati. Mislimo da je ovo dovoljno dobar primjer i da je ovime o najoriginalnijim zabavama u gradu rečeno više nego dovoljno!

 

1

Presuda

Eh ta objektivnost, koju ocjenu dati? S jedne strane originalnost, najbolja konobarska ekipa, najoriginalniji partyji… S druge strane, mali prostor uvijek u tami, osjećaj kao da si ušao u katakombu, mjesto koje nije za svakoga… Osjećamo se kao sudac koji mora dati kaznu propisanu zakonom a onda tražiti olakotne i otežavajuće okolnosti. Ali ako ćemo furati naš „kult“ đir onda mora prevagnuti ta otkačena strana. Zbog ovih drugih stvari smanjit ćemo ocjenu ali je zbog svih onih originalnih događanja i lude atmosfere, ocjena još uvijek visoka četvrtica!

Ocjena: 4/5

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments