Ljudi koje su ubile omiljene im životinje

0

Posvetili su im živote, a na kraju su im te životinje i uzele živote

 

„Tog nesretnog dana se pred publikom poskliznula i upala u bazen, a kit ubojica ju je odmah uhvatio u svoje ralje i povukao pod vodu“

 

01Irwin

STEVE IRWIN

Lovac na krokodile je bio poznat po svojoj ljubavi prema životinjama kao i neustrašivosti u prilascima divljim i opasnim životinjama. Kobnog dana u rujnu 2006. godine Irwin je zaronio u potrazi za tigrastim morskim psima, a kako ih nisu našli, pažnju je usmjerio na raže, koje nisu poznate kao agresivne životinje. Međutim, raža kojoj se Irwin približio ga je napala udarcima repom (na kojem se nalazi bodlja) te ga je izbola, a fatalan je bio ubod direktno u srce.

 

02Treadwell

TIMOTHY TREADWELL

Grizzly Man, nadimak pod kojim je bio poznat Timothy Treadwell, je bio zaljubljenik u grizlije koji je smatrao da su neshvaćeni, te da ne napadaju ljude osim ako nisu isprovocirani. Svoj život je posvetio suživotu s njima, i obično je svako ljeto provodio u šatoru na njihovom teritoriju snimajući ih i proučavajući. Ali te 2003. godine je odlučio ostati duže u jesen, kada se grizliji spremaju za zimski san pa su i nervozniji. Jedne noći je grizli napao i ubio njega i njegovu djevojku Amie Huguenard koja je prvi put bila u prirodi s njim. Napad je zabilježila i kamera, ali snimka nikada nije puštena u javnost.

 

03Hensley

GEORGE WENT HENSLEY

Propovjednik iz Tennessiea je cijeli život propovjedao koristeći zmije otrovnice, demonstrirajući tako snagu ljudske vjere nad zlom. Međutim, na jednoj propovjedi na Floridi 1995. godine, nakon što je omotao otrovnu zmiju oko vrata i spustio se među propovjednike, zmija ga je ugrizla. Hensley je istog trenutka počeo trpiti jake bolove, ali se kao vjernik nije htio lječiti, već je vjerovao u snagu vjere. Preminuo je idućeg jutra u jakim bolovima, a njegova smrt je proglašena – samoubojstvom!?

 

03Wyman

PATRICIA WYMAN

Patricia Wyman se brinula o životinjama, posebno vukovima, još i prije nego ju je rezervat u Ontariu zaposlio. 24-godišnja žena nikada nije imala niti najmanje problema s vukovima, iako je suprugu iskazala zabrinutost zbog jednog alfa vuka, sve do travnja 2006. godine kada je pronađen njezin leš. Wyman je ušla u rezervat bez da je ikoga obavijestila, a njezino tijelo je prepuno ugriza i izgrižene kože pronađeno slijedeći dan. Razlozi zašto su je vukovi napali su i danas nepoznati.

 

04Nikolayenko

VITALIY NIKOLAYENKO

Rus Nikolayenko je proveo 25 godina živeći uz smeđe medvjede, koje ne samo da je proučavao nego se i boravo protiv krivilovaca koji su ih ubijali. Njegovo tijelo pronađeno je 2004. godine nedaleko od njegove kolibe kraj rijeke Tikhaya. Pola tijela je nedostajalo, svugdje su bili tragovi velikog smeđeg medvjeda te gotovo cijeli istrošeni spremnik suzavca. Nesretni Nikolayenko se očigledno borio za svoj život, ali velika životinja je bila jača.

 

06Byrne

KELTIE BYRNE

Velika tragedija se dogodila pred očima posjetitelja Sealanda u Kanadi u veljači 1991. godine kada je Orka ubila svoju trenericu Keltie Byrne. Nesretna Byrne je svakodnevno trenirala Tilikum, mužjaka Orke, a tog nesretnog dana se pred publikom poskliznula i upala u bazen, a kit ubojica ju je odmah uhvatio u svoje ralje i povukao pod vodu. Preseljen je u SeaWorld u Orlandu gdje je 2010. ubio još jednog trenera, ponovo pred očima zaprepaštenih gledatelja.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Phableti – Samsungov teritorij

Samsung je apsolutni vladar na tržištu phableta, a sada nam je predstavljena i njihova nova četvrtica   Nije to bilo tako davno, kada je Samsung ...