Kategorije
Fitness

Ljetne aktivnosti za zdravo tijelo

Kako sportske aktivnosti imaju veliki učinak na fizičko, ali i mentalno, zdravlje, iskoristite toplo vrijeme i rekreirajte se na zraku!

 

„Ukoliko želite imati trening cijelog tijela plivanje je idealna ljetna aktivnost!„

 

PLIVANJE

Bez obzira kojim stilom plivali, i plivali u moru ili bazenu, plivanje će vam pomoći u formiranju mišića i poboljšanju srčane aktivnosti. Ukoliko želite imati trening cijelog tijela plivanje je idealna ljetna aktivnost!

 

NOGOMET

Ne ispoljavajte svoju ljubav prema nogometu samo gledajući svjetsko prvenstvo. Uzmite loptu i zaputite se u prirodu te zaigrajte sa društvom! U samo jednom satu možete izgubiti između 460 i 640 kalorija.

 

KOŠARKA

Još više kalorija izgubit ćete košarkom koja zahtjeva punu koncentraciju i odlične reflekse. Kako ćete cijelo vrijeme trčati i skakati, poboljšat ćete koordinaciju, izdržljivost i ravnotežu. Košarka će od vas tražiti veliku fizičku aktivnost, stoga budite spremni!

 

ODBOJKA

Malo manje naporna aktivnost od košarke, također nosi puno prednosti jer je odbojka fantastična kardio vježba! Odbojka zahtijeva aktivnost mišića ruku i nogu, povećava vaše disanje i poboljšava protok krvi kroz vaše tijelo.

 

TRČANJE

Možete trčati sami, ili sa društvom a najbolje vrijeme za ovu vrstu aktivnosti su jutro i večernji sati kada temperature zraka padnu. Sve što vam treba su volja i tenisice, a trčanjem ćete ne samo sagoriti kalorije i dobiti na izdržljivosti nego ćete poboljšati i rad srca.

 

PJEŠAČENJE

Već samo pješačenje do posla pomaže, ali još veću korist od ove vježbe ćete imati ukoliko se odlučite za pješačenje u prirodi. Ne samo da ćete uživati u ljepoti prirode, nego će zbog čistog zraka vaš organizam napredovati, a imat ćete i odličnu antistres terapiju.

 

JOGA

 

Ako vam je potrebno opuštanje i relaksacija, pokušajte sa jogom. Aktivnost koja se odvija na podu, umanjuje stres, tjelesnu težinu, bol, a istovremeno će ubrzati metabolizam. Poboljšava se držanje tijela, rad kardio-respiratornog sistema i štiti vas od raznih oboljenja.

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *