Kultov katalog satova 2016

Čak i ako nisu pravi poznavatelji satova, već samo želie vidjeti lijepi sat na ruci, satovi su neizostavan dio života svakog muškarca. Bez obzira bili ljubitelji ronilačkih satova ili kronografa Kult vam donosi katalog satova koje trebate poznavati ove godine. Od A. Lange & Sohnea do Zanita, donosimo vam 50 brendova čija imena svaki pravi muškarac mora poznavati, zajedno s njihovim modelima oji su najbolji izbor u 2016.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

10 comments

 1. Kult portal 30 siječnja, 2016 at 16:42 Odgovori

  Iako nosi ime Thomasa Earnshawa, velikog britanskog urara, sjedište ovog brenda je u Hong Kongu. Satovi privlače izgledom, ali što se tiče kvalitete stručjaci preporučuju druge brendove koji nude bolju kvalitetu za istu cijenu. Najčešći problem je što je većina dijelova proizvedena u Kini – čak i kod onih koji nose “Swiss Made” natpis. Naime, da bi se dobio Swiss Made nije potrebno da cijeli sat, ili cijeli mehanizam, bude proizveden u Švicarskoj, već samo određeni postotak, odnosno točno određeni dijelovi. Thomas Earnshaw to maksimalno koristi i za većinu svojih proizvoda koristi “Swiss Mde” i zastavu europske unije, iako veliki postotak dijelova dolazi iz Kine.

  • Kult portal 31 siječnja, 2016 at 14:09 Odgovori

   Pretpostavljamo da mislite na Berney-Blondeau satove. Kako je riječ o satnoj manufakturi koja je nastala kao maleni obiteljski biznis, satovi ovog brenda su prilično rijetki, a brend nije baš razvikan unatoč tome što je od 2005. dio veće korporacije. Među ljubiteljima satova je na glasu kao proizvođač pouzdanih mehaničkih i automatskih satova, kronografa i ponekih komplikacija. Solidan su izbor za “dress watch”, tj. za one koji vole otmjenije satove.

 2. Kult portal 15 ožujka, 2016 at 16:21 Odgovori

  Ukoliko tražite sat koji će dobro izgledati, pogotovo ukoliko se smatrate modernim urbanim muškarcem, Timberland satovi uopće nisu loš izbor. Cijena im je pristupačna, izgledaju moderno i jako atraktivno (pogotovo u kombinaciji s Timberland čizmama i ostalim proizvodima). Satove proizvodi Endura, poseban dio Swatch grupe koji inače ptoizvodi satove koji se brendiraju po nekim modnim brendovima. Iako nisu loše kvalitete, kod ovih satova je naglasak na izgledu a ne funkcionalnosti, mogućnostima i kvaliteti.

 3. Kult portal 16 ožujka, 2016 at 21:01 Odgovori

  Kao što smo napisali i kod Timberland satova – kod velike većine satova modnih brendova naglasak je prije svega na izgledu, tako i kod Ganta. Ipak, Gantove satove pokreću pouzdani švicarski kvarcni mehanizmi koji se odlikuju preciznošću pa ćete, u slučaju kupovine nekog od Gantovih satova, imati sat koji pokazuje prilično točno vrijeme. Ako ćemo uspoređivati Gant i Timberland satove, prednost je definitivno na Gantovoj strani.

Post a new comment

Sklekovi s pojasom za otpornost

Ukoliko ste postali majstor sklekova počnite ih izvoditi na ovaj način   „Jedini problem kod sklekova je što ih u kratkom roku možete izvoditi sve ...