Legalne namirnice koje mogu izazvati halucinacije!

0

Ako ne slijedite preporuke nutricionista i liječnika, neke bezopasne vrste hrane i piće mogu se pretvoriti u jaka halucinogena sredstva zbog kojih ćete vidjeti i čuti stvari koji zapravo nema!

 

„Čokolada sadrži anandamide, što je spoj koji u velikim količinama u tijelu proizvodi efekt vrlo sličan pušenju marihuane“

 

1. Jedna američka studija je pokazala da ispijanje sedam šalica crne kave dnevno može izazvati halucinacije. Nakon ove količine, ispitanicima su se pričinjavali zvukovi, a neki su osjetili i prisustvo duhova.

2. Čokolada sadrži anandamide, što je spoj koji u velikim količinama u tijelu proizvodi efekt vrlo sličan pušenju marihuane. Osoba od otprilike 60 kilograma težine trebala bi odjednom pojesti oko 11 kilograma čokolade da osjeti učinke ovog spoja.

3. Konzumacija nezrelog duda također može izazvati halucinacije, ali i probavne smetnje.

4. Sir Stilton s plemenitom plijesni može poremetiti noćni odmor. Jedna britanska studija je otkrila da konzumacija 20 grama ovog sira prije spavanja izaziva bizarne snove.

5. Feferon izaziva žarenje u ustima i grlu, a tvar kapsaicin iz ove biljke potiče tijelo na pojačanu proizvodnju endorfina, zbog kojih se možete osjetiti iznimno raspoloženo i pomalo ‘drogirano’.

6. Neke vrste gljiva sadrže halucinogena sredstva poput psilocina i psilocibina koja pojačavaju emocije i percepciju stvari u prostoru.

7.  Mak je namirnica s jakim narkotičkim svojstvima jer sadrži visoke postotke alkaloida morfija. Prisjetite se ovoga kada poželite posegnuti za drugom kriškom makovnjače.

8. Glava ribe salpe iz porodice ljuskavki može izazvati višednevne halucinacije. Štoviše, u starom Rimu ova se riba jela upravo zbog svojih narkotičkih svojstava.

9. Ergotizam je trovanje brašnom od raži koje je zaraženo ergotaminom. Trovanje se manifestira halucinacijama, grčevima, ali i odumiranjem osjeta u prstima.

10. Muškatni oraščić sadrži tvar miristicin s jakim narkotičkim djelovanjem, zbog čega bi konzumacija većih količina ovoga začina mogla dovesti do mučnine, glavobolje i jakih halucinacija.

 

 

Tekst preuzet s punkufer.hr

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Ugovor s anđelom

Imamo li pravo i na osuđivanje, ili uvijek moramo nekoga žaliti?   Naše društvo se više ni ne susteže priznati da voli isključivo nesretnike. Pročitat ...