Kuhanje s marihuanom – novi trend

0

Dekriminalizacija lakih droga dovela je i do pojave novog trenda – kuhanje s dodatkom THC-a

 

S obzirom da se stav prema marihuani sve brže mijenja, i da postaje dekriminalizirana u određenim krajevima svijeta, samo je bilo pitanje vremena kada će se pojaviti i kakav novi trend poput npr. kuhanja s marihuanom! Upravo se to počelo događati, pa je u Coloradu zabilježeno otvaranje prvih restorana kojima je specijalnost upravo spravljanje jela s marihuanom kao začinom. Najdalje od svih, zanimljivo, nije pošla Nizozemska, već Danska u kojoj sve više restorana organizira specijalne dane u kojima se nude posebna jela poput npr. dimljenog sira s marihuanom. KenAlbala, profesor sa Sveučilišta u San Franciscu smatra da će se ovaj trend nastaviti te da će ovakva jela vrlo brzo postati dio svakodnevice, naravno nakon što se marihuana dekriminalizira svugdje u svijetu.

Međutim, ovaj trend će se, nakon što svugdje bude legalan, morati nositi sa dva problema. Prva je pogađanje točnih doza jer ne reagira svako tijelo isto. Za „veselje“ koje donosi marihuana je zaslužan kanabionid pod nazivom tetrahidrokanabinol, odnosno THC. Da bi kuhar mogao kontrolirati efekt, morat će izvući THC i nakon toga ga miješati s namirnicama poput maslaca ili ulja. Oni koji su se već okušali u spravljanju jela otkrili su da je doza od 10 mg odlična osnova za početak, kao i da je najbolje THC kombinirati sa čokoladnim jelima.

Drugi problem je stvar ukusa jer hrana s marihuanom jednostavno nije ukusna. Bivša kritičarka New York Timesa, Ruth Reichel, smatra da je to najveći problem, jer osim u čokoladnim jelima, marihuana kao dodatak prehrani nije baš lijepog ukusa, što bi mogao biti problem pri većem širenju ovog trenda.

Međutim, šefovi koji već eksperimentiraju s hranom smatraju da su jela poput Ganja nachosa pun pogodak za sve ljubitelje marihuane, te da će se ovaj trend vrlo brzo raširiti širom svijeta. Za nas u Hrvatskoj ovaj trend će ipak ostati još neko vrijeme tamo gdje je i sada – u nelegalnim eksperimentima unutar četiri zida, jer unatoč nekim najavama određenih političkih struja, nitko još nije smogao snage odlučiti se na korak dekriminalizacije lakih droga.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najbolji indie bendovi u regiji

Indie scena na području regije je vrlo aktivna pa je bilo teško izabrati 10, po našem mišljenju, najboljih   REPETITOR Malo koji je mladi rockerski ...