Koliko je potrebno da izgubite kilograme?

0

Većina nas želi izgubiti viške kilograma što prije, ali mršvaljenju bi ipak trebalo pristupiti na drugi način

 

Da odmah damo odgovor – ako gledamo utjecaj na zdravlje, čimbenike kod gubitka kilograma, da gubitak kilograma ne utječe na gubitak i snagu mišića, prosječan muškarac može izgubiti do 900 grama tjedno.

Naravno, sve ovisi koliku količinu želite izgubiti i koliko vam je faktor vremena važan. Tako je logično da će prije izgubiti kilograme netko tko želi izgubiti par kilograma, nego netko tko treba olakšati za nekoliko desetaka kilograma.

Može se izgubiti i više od 900 grama tjedno, pogotovo ako je osoba teža i ako je na početku procesa. Ako ste si zacrtali određenu težinu koju želite izgubiti važno je da isplanirate cijeli pstupak, kao i da gubitak težine ne bude previše brz, što može „šokirati“ tijelo. Stoga, ako imate izgubiti veću težinu, budite spremni da će proces potrajati, ali ako planirate izgubiti svega nekoliko kilograma, bolje je uzeti prosjek od 500 grama tjedno, nego 900 grama. Na taj način tijelo izlažete manjem šoku, te se gubitak težine neće odraziti niti na vaše zdravlje, kao ni na snagu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments