Kolesterolom bogate namirnice

0

Donosimo vam osam namirnica koje bi trebali smanjiti, ili izbjegavati, ukoliko se brinete za zdravlje

 

ŽUMANJAK

Žumanjak je pravo skladište kolesterola i vašem tijelu može prilično naškoditi. Međutim, ne trebate se odreći jaja u potpunosti već, kad god ste u mogućnosti, jedite samo bjelanjak.

 

SLADOLED

Tko mu, pogotovo ljeti, može odoljeti? Ali, sladoled vam osim užitka ne donosi ništa dobro, i u sebi sadrži više kolesterola nego pržena hrana! Za ne povjerovati, zar ne?

 

JETRA

Kolesterol se proizvodi, i zadržava, u jetrima, stoga je sasvim logično da bi ovaj organ (kod životinja) trebali izbjegavati ukoliko se želite pravilno hraniti.

 

PRŽENA HRANA

Već i vrapci na grani znaju da je pržena hrana, bilo da je riječ o krumpirićima, luku ili mesu, najnezdravija hrana. Najviše baš zato što će vam razina kolesterola prilično skočiti.

 

MASNI PROIZVODI

Masno mlijeko, majoneza, maslac, margarin… sve proizvodio koji vam tijelu isporučuju potrebne količine kalcija, ali i nepotrebne količine kolesterola.

 

CRVENO MESO

Kod crvenog mesa je kvantiteta izuzetno važna. Naime, crveno meso može biti zdravo ukoliko se ne jede u velikim količinama. Tada, naime, razara tijelo kolesterolom i dovodio do kardio-vaskularnih oboljenja.

 

ALKOHOL

Kao i kod mesa, i ovdje su količine važne. Mala količina može čak imati pozitivan efekt, dok velike količine djeluju negativno. Pogotovo ako je riječ o težim alkoholnim pićima koje, među ostalim, povećavaju razinu kolesterola.

 

GAZIRANA PIĆA

Gazirana pića su prepuna umjetnih sladila, i to u enormnim količinama. To u konačnici znači ne samo da će vam povećati kolesterol, već da će i sustavno uništavati vaše tijelo.

 

ORAŠČIĆI

Iako imaju dosta pozitivnih djelovanja na vaš organizam, oraščići negativno djeluju na razinu kolesterola. Badem i lješnjak, sa druge strane nemaju u sebi toliko kolesterola da bi se trebali zabrinjavati.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments