Koktel koji će vas pretvoriti u zombija!

2

Zahvaljujući seriji Živi mrtvaci, zombiji su ponovo u modi i na televiziji možemo pronaći cijeli niz filmova i serija s zombi tematikom. A kako je upravo krenula s prikazivanjem druga polovica šeste sezone Živih mrtvaca danas ćemo vas naučiti kako napraviti koktel prigodnog imena – Zombie.

Većina zanimljivih koktela ima i zanimljivu priču o nastanku, pa ni Zombie nije iznimka. Koktel je naime nastao daleke 1934. godine kada je danas legendarnom barmenu Donn Beachu u Hollywoodu došao gost koji je patio od strahovitog mamurluka, a kojega je čekao važan poslovni sastanak pa je trebao nešto što će ga na brzinu osvijestiti. Beach je na brzinu smućkao poseban napitak za kojeg je smatrao da će pomoći vjerojatno mislivši da čovjeka više nikada neće vidjeti. Ali, sedam dana kasnije mušterija se vratila sa zamjerkom da je koktel bio tako jak da ga je pretvorio u – zombija!

Danas je Zombie dobro poznat koktel koji se pravi od tri vrste ruma, i za kojega ste sigurno već čuli, ukoliko ga već niste isprobali, zahvaljujući spominjanjima u filmovima i serijama.

 

SASTOJCI:

1 mjerica bijelog ruma

1 mjerica zlatnog ruma

1 mjerica tamnog ruma

3 kapi bitera

1 čajna žličica smeđeg šećera

sok od jednog limuna

sok od jedne naranče

sok od pola grejpa

smrvljeni led

ploške limete za dekoraciju

ploške naranče za dekoraciju

 

NAČIN PRIPRAVLJANJA:

Priprema koktela je vrlo jednostavna ukoliko imate sve potrebne sastojke. U shaker stavite tri vrste ruma, biter, sokove od limuna, naranče i grejpa, žlicu smeđeg šećera i smrvljeni led. Dobro protresite te ulijte u čašu. Ukrasite s ploškama limete i limuna.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

2 comments

Post a new comment