Kategorije
Životne lekcije

Kako spriječiti krizu srednjih godina?

Krizu srednjih godina nemaju samo žene već i muškarci, a evo kako je lakše prebroditi

 

1. Ostanite seksualno aktivni. Činjenica da teže ostvarujete erekciju te da „dobijate“ manje količine seksa itekako može psihički utjecati na muškarce pojačavajući krizu srednjih godina. Količinu seksa možete kontrolirati, i ne zaboravite da su partnerice vaših godina u seksualnom zenitu tako da će vjerojatno biti i raspoloženija za seks nego prije. A erektilna disfunkcija uglavnom ima fizički uzrok kod muškaraca starije dobi iz razloga što ne dobivaju dovoljno krvi u područja u kojima bi se trebala pojaviti seksualna želja. Rješenje? Vježbanje i fizička aktivnost.

2. Pazite na veličinu trbuha. Primjetili ste kako je s godinama sve teže izgubiti kilograme? Za razliku od žena, kod muškaraca se najviše širi područje oko trbuha što u konačnici može uzrokovati i probleme s kardiovaskularnim bolestima. Stoga obratiti pozornost na prehranu, hranite se što zdravije i ponovo – vježbajte!

3. Redovno pregledavajte prostatu. Ušli ste u godine kada svoje tijelo ne samo da trebate održavati nego ga trebate i kontrolirati. To se prije svega odnosi na prostatu jer je rak prostate jedna od najčešćih teških bolesti koja pogađa muškarce. Ali, prostata vam može zadavati glavobolje i na druge načine stoga je najbolje da odlazite na redovite kontrole kako biste smanjili rizik od pojave bolesti.

4. Smanjite konzumiranje alkohola. Jedna od najčešćih grešaka koje muškarci rade kada ih uhvati kriza srednjih godina je ta što počnu više izlaziti, a izlasci za sobom nose i više alkohola. Velika pogreška jer vam tijelo više jednostavno ne može procesuirati alkohol tolikom brzinom kao što je moglo prije 20 godina. I ne zaboravite da alkohol može oštetiti vašu jetru!

5. Družite se. Međutim, to što ne trebate partijati ne znači da ne trebate izlaziti i družiti se. Dapače, najbolji recept su druženja s vašim vršnjacima i obitelji jer se pokazalo kako pozitivna energija pridonosi boljem zdravlju duha i tijela. Također, ukoliko izađete s vršnjacima barem će se priča oko krize srednjih godina okrenuti na šalu!

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *