Kako provesti produktivan dan

0

Šest savjeta kako se probuditi na vrijeme, biti produktivan i zadovoljan zaključiti dan!

 

1. Pokrenite rutinu spavanja. Da bi se ujutro probudili ranije i bili svježi kako bi kreativnost došla do izražaja važno je poći leći na vrijeme. Nažalost, za većinu je to težak zadatak jer vole ostati budni do kasnijih sata što znači da će ujutro biti pospani ako se probude prerano. Stoga započnite proces navikavanja tijela pa svaki tjedan odlazite ranije leći sve dok ne uđete u rutinu. Također, izbjegavajte korištenje mobitela, tableta i ostalih elektronskih naprava barem sat vremena prije spavanja.

2. Postavite ciljeve za idući dan. Prije spavanja razmislite što sve imate za napraviti idući dan, te isto i zapišite. Na taj način ćete se probuditi spremni za zadatke jer ćete vam mozak već podsvjesno sve dobro isprocesuirati. Listu zadataka prođite još jednom nakon buđenja i krenite u izvršenje zadataka. Kada napravite sve što ste naumili ostatak dana ćete provesti zadovoljni.

3. Planirajte dan pametno. Budite iskreni i razmislite – koliko vremena dnevno provedete na nepotrebne stvari poput npr. igranja igrica, gledanja tuđih slika po Facebooku i Instagramu…? Naravno, dan se ne treba svoditi samo na rad, već je potreban i odmor, ali taj odmor pametno ukalkulirajte a ne da vam produktivnost dana bude 10%. Uvijek je dobro prvo odraditi najteže zadatke, a nakon toga odradite one jednostavnije. Isplanirajte si i vrijeme za zabavu pa si tkao recite da ćete od 11:00 do 11:30, malo provesti vrijeme na Facebooku nakon čega ćete se vratiti poslu.

4. Budite predani cilju. Nema toga tko na putu nije posrtao, ali razlika između uspješnih i onih manje uspješnih je u tome što su uspješni uporni u podizanju nakon pada i što se trude učiti na greškama. Ukoliko vam se ne izlazi iz kreveta, ili želite ostati duže vani, posjetite se što želite u životu i da je to korak prema ostvarenju tog cilja. Naravno da ne ponekad to teško, ali vi želite biti pobjednik, zar ne?

5. Hranite se zdravo. Da bi izdržali cijeli dan potrebna vam je energija, a energiju nećete dobiti ispijajući dvije litre kave dnevno i hraneći se nezdravom hranom – možete samo dobivati kilograme bez a da vam tijelo ne dobije potrebnu energiju. Stoga se okrenite zdravoj prehrani i vježbanju. Vrlo brze ćete dane lakše prebroditi bez da na kraju iscrpljeni padnete u krevet.

6. Nagradite se. Danas je nemoguće provesti radni dan bez stresa, stoga je jako važno naći nešto što će vas opustiti, ali ujedno motivirati da radite što produktivnije. Ukoliko imate težak dan ili tjedan, odlučite da ćete se na kraju dana nečim nagraditi. Tako, kada vam bude težak dan i kada vam motivacija počne padati sjetite se nagrade – bilo da je to novi mobitel, odlazak u kino, nova odjeća…

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Ne propustite Extreme Rules

WWE nam večeras donosi PPV u kojem čak niti borba za naslov nije u prvom planu!   „Kako Triple H i ostali dio managemneta WWE-a ...