Kategorije
Fitness

Kako poboljšati odskok?

Basket je jedna od omiljenih rekreacija muškaraca, a kako bi bili što bolji zašto ne bi poradili na svom odskoku? Osim za košarku, vježbe za povećanje odskoka će vas pripremiti za sve sportove, ali će vam ujedno povećati i mišićnu masu. Stoga, idući put u teretani radite ove četiri vježbe.

1. Mrtvo dizanje (6-8 ponavljanja, pauza 30 sekundi)

Čučnite i uhvatite šipku nathvatom malo šire od širine ramena. Uspravite se u stojeću poziciju gurajući kukove  prema naprijed.

2. Čučanj sa skokom (8 ponavljanja, pauza dva minuta pa ponavljanje vježbe 1 i 2)

Uhvatite par bučica i ispravite ruke pored sebe tako da su vam dlanovi okrenuti prema tijelu. Čučnite a onda skočite  što više možete. Doskočite mekano, savijajući koljena.

3. Skok na klupu (6-8 ponavljanja, pauza 30 sekundi)

Stanite ispred kutije ili klupe visine vaših koljena i podignite ruke. Povucite ruke na dolje, gurnite kukove prema natrag, počučnite, a onda podignite ruke na gore i skočite na klupu. Doskočite nazad i ponovite.

4. Pretklon (8 ponavljanja, pauza dva minuta pa ponavljanje vježbe 3 i 4)

Uhvatite šipku nathvatom držeći je na gornjem dijelu leđa. Blago savijte koljena, ispravite leđa, a tadauradite pretklon tako da trup bude paralelan sa tlom. Uspravite se i ponovite.

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *