Kako održavati tijelo u 30-tim?

0

Ušli ste u 30-te i počeli ste primjećivati prve znakove starenja? Za razliku od 20-tih, u idućoj dekadio tijelo je potrebno održavati kako bi radilo kao podmazani stroj

 

KOSA

Jedan od najčešćih problema s kojim se muškarci susreću u 30-tim je početak, ili veliko ubrzavanje gubitka kose. Iako se presađivanje nudi kao jedan od lijekova prvi je problem visoka cijena, a drugi to što nema garancije uspjeha. Međutim, nije sve tako crno. Ćelavost je nešto što je postalo sasvim normalno, a ćelavi muškarci su čak poželjni sve većem broju djevojaka. Uostalom, pitajte Enu!

 

PROSTATA

Rak prostate je jedna od najčešćih teških oboljenja od kojih oboljevaju muškarci, i koji pogađa svakog šestog muškarca. Brojka je to koja vas definitivno zamisli, ali ukoliko se otkrije na vrijeme izlječivost je čak 98%! 30-te su vrijeme kada trebate i o tome početi razmišljati, stoga ako imate kakve simptome nemojte čekati s odlaskom doktoru, a i pregled prostate jednom godišnje se više i ne čini kao luda ideja.

 

TEŽINA

Prekomjerna težina je uzrok mnogih bolesti, a kako čovjek stari sve je teže izgubiti nakupljene kilograme – zbog sporijeg metabolizma i veće izloženosti stresu. Stoga su 30-te vrijeme kada bi se trebali početi misliti o budućnosti, te početi paziti što jedete. Zdravija hrana bi vam trebala prioritet, pa bi unos nezdrave hrane trebali početi smanjivati, ako već ne želite prestati.

 

STRES

Za muškarce u 30-tim, odnosno većinu njih, u život su ušle supruga i djeca. A to znači sve manje slobodnog vremena, odnosno sve manje vremena za izbacivanje stresa iz sebe. Stres je tihi ubojica i uzročnik velikog broja bolesti, stoga je jako važno da nađete neke ispušne ventile. Pretvorite igru s djecom u nešto što djeluje kao antistres terapija, a ne nešto što je obveza.

 

VID

Učenje, surfanje po internetu, sati igranja igrica i gledanja filmova i serija – sve to ostavlja posljedice, a rezultati se počinju pojavljivati u 30-tim. Slova vam više nisu jasna kao prije, bijela podloga na vašim omiljenim web stranicama postaje previše blještava… Vrijeme je da priznate da vid više nije tako oštar kao prije. Potrudite se stoga što manje vremena provoditi pred ekranom, a ako je potrebno posjetite oftamologa.

 

SRCE

Loša prehrana, stres, nedostatak kretanja… sve to utječe na rad vašeg najvažnijeg mišića – srca. Vrijeme je da počnete prije svega kontrolirati tlak, a dobro je poći tu i tamo na pregled srca jer ni vaše srce više nije toliko zdravo kao prije 10 godina. Što više šetanja u prirodi, tjelovježbe, čuvanje od stresa (koliko je god to moguće) su recepti za zdravo srce.

 

LEĐA

Kao što je naš prijatelj Ribafish rekao – ako ujutro nešto ne krcne znači da si mrtav. To se odnosi na 40-te, ali prva pojava križobolje i ostalih bolova u leđima počinje u 30-tim. Sjedanje za računalom, nošenje velikih tereta (u to se ubraja i vaš stomak) mora ostaviti posljedice jer vaša leđa nisu tako gipka i elastična kao prije. Šetnja i tjelovježba pomažu, pogotovo s kvalitetnim zagrijavanjem.

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najbizarnije smrti za vrijeme seksa

Srčani udar je najčešći razlog smrti za vrijeme seksa, ali ponekad se dogode puno bizarnije stvari   SMRT U MRTVAČKOM VOZILU Jose Agustin Noha je ...