Aftershave

Kako odabrati losion poslije brijanja?

0

Nakon brijanja red je na nanošenje kvalitetnog losiona poslije brijanja, ali kako ga izabrati?

 

Iako mnogi koriste losione poslije radi njihova mirisa, oni nude i važnije stvari od ugodnog mirisa – poput njege lica i smirivanje upala koje nastaju nakon brijanja koje u stvari predstavlja šok za vašu kožu. Stoga, pri kupovini losiona morate vidjeti računa i da vam ono pruža maksimalnu zaštitu, a ne samo da dobro miriše.

Prvi izbor pred kojim ćete se naći jest hoćete li birati losion s alkoholom ili balzam. Losioni s alkoholom nude bolju zaštitu jer zatvaraju pore, ali će istovremeno i prilično peći. Sa druge strane, balzami ne peču, ali zato sporije djeluju. Ukoliko imate osjetljiviju kožu tada obavezno birajte balzam, u suprotnom slobodno možete kupiti i losion na bazi alkohola.

Također je važno voditi računa i o tipu vaše kože. Ukoliko imate suhu kožu, tada vam je potreban losion koji će „namakati“, odnosno hidratizirati kožu, dok će sa druge strane masnoj koži biti potreban losion koji kožu suši. Ukoliko ste neodlučni i ne znate koji je proizvod dobar za koju kožu uvijek se možete obratiti prodavačici koja bi trebala znati sve vama potrebne odgovore.

Što se tiče samog mirisa, izbor je samo vaš a kako ćete ga vi „nositi“ trebali bi kupiti onaj koji se vama sviđa. Međutim, uzmite u obzir i mišljenje vaše bolje polovice jer bi je vaš miris, ukoliko se njoj ne sviđa, mogao odbijati od vas! I zapamtite, postoje mirisi koji su omiljeni među muškarcima treće dobi (Old Spice, Brut i slično) pa sumnjamo da bi ga htjeli imati na sebi!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Donald Trump speaks during the family leadership summit in Ames, Iowa Saturday Aug. 10, 2013. Republican presidential hopefuls are hoping to impress conservative voters at the conference organized by an influential Christian group. The daylong event will be one of many candidate cattle calls in the grueling run-up to the 2016 presidential election. None of the potential contenders appearing Saturday has declared candidacy. Conservative voters could be key to a 2016 victory in Iowa's caucuses, the nation's first presidential nominating event. (AP Photo/Justin Hayworth)

Jeli Trump zaista toliko uspješan?

Eksentirčni milijarder ipak ne pretvara u zlato sve što dirne   Donald Trump slovi za jednog od najuspješnijih poslovnih ljudi današnjice, međutim jeli istina stvarno ...