Kako napraviti Bondov omiljeni koktel?

0

Iako je postojao još puno prije nego se pojavio prvi film o tajnom agentu 007, upravo je James Bond zaslužan za slavu Martini koktela. Zahvaljujući Bondu i poznatoj rečenici „Shaken, not stirred“ Martini je jedan od onih koktela koje mora isprobati svaki muškarac. A koliko je među muškim spolom popularan ovaj koktel najbolje govori i podatak da su ga obožavali i Winston Churchill, Ernest Hemmingway, Humphrey Bogart, Martin Dean, Frank Sinatra i mnogi drugi.

Postoji puno varijacija Martinija, različitih sastojaka koji se dodaju kako bi originalna verzija ovog koktela bila slađa, kako bi se okus ublažio ili kako bi dobio na gorčini, ali samo je jedna verzija ona prava muška – ona s džinom; ne votkom, bez triple seca, kruškinog soka i sličnih dodataka. Stoga, ukoliko se smatrate pravim muškarcem, naučite spraviti pravu verziju!

 

SASTOJCI:

1,5 cl vermuta

7,5 cl džina

1 ili 2 obične masline

 

SPRAVLJANJE:

Džin prije upotrebe ohladite u zamrzivaču, a nakon hlađenja mu dodajte ohlađeni vermut. Martini promiješajte, a ne protresite (dakle suprotno od onoga kako ga pije James Bond), jer će se u sputornom džin pomiješati s vodom iz leda i mjehurićima zbg čega bi dobio oštriji okus. U koktel dodajte jednu ili dvije masline.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Moto Guzzijeva MGX-21 studija

Poznati talijanski proizvođač motocikla predstavio nam je novu atraktivnu studiju   „Predstavljen u Milanu, MGX-21 je pokazao da bi mogao biti opasna konkurencija Harley Davidsonu ...