Kako izgledati kao Tom „Mad Max“ Hardy?

0

Ukoliko želite izgledati kao Hardy kopirajte njegov trening program koji se sastoji od pet jednostavnih, ali učinkovitih, vježbi

 

Još u Ratniku, a pogotovo u Povratku viteza tame (gdje je igrao negativca Banea), Tom Hardy je pokazao zavidnu mišićavu figuru. Ipak, da bi se pripremio za ulogu Maxa Rockatanskog morao je proći specijaliziran program koji se sastojao od pet izuzetno učinkovitih vježbi. Stoga, ukoliko želite izgledati kao Tom „Mad Max“ Hardy, pratite ovaj njegov program.

 

1. Čučnjevi s vlastitom težinom. Stanite u početni stav sa stopalima u širini ramena, a rukama ukrštenim na prsima sa šakama na ramenima. Počnite se spuštati u koljenima, sve dok ne dođete do najniže točke nakon čega se brzim pokretom vraćate u početni položaj. Držite glavu uspravnom dok vam leđa cijelo vrijeme moraju biti ispravljena.

Napravite tri serije s po 60 ponavljanja uz minut odmora između serija.

2. Sklekovi. Ispravljenog tijela, postavite se tako da cijelom težinom opteretite prste ruku i šake koje moraju biti u širini ramena. Cijelo tijelo mora biti ukočeno i mora praviti jednu ravnu liniju. Savijajući se u laktovima, spustite se grudima na par centimetara od podloge i brzim pokretom se vratite u početni položaj, sve dok vam ruke ne budu ispravljene u potpunosti.

Napravite tri serije s maksimalnim mogućim brojem sklekova, uz dva minuta odmora između serija.

3. Jednoručno mrtvo dizanje vreće pijeska uz podizanje noge. Držite vreću pijeska ispred noge. Ako vam se vreća pijeska nalazi u desnoj ruci, stanite na desnu nogu i dok ispravljenu lijevu nogu podižete nazad, istovremeno se naginjite unapijred dodirujući pod vrećom. Ostanite nekoliko trenutaka u toj pozi nakon čega se vraćate u početni položaj.

Napravite tri serije s po 10 ponavljanja za svaku stranu, uz minut odmora između serija.

4. Zgibovi. Uhvatite se za šipku, dlanovima okrenutim od sebe i potpuno ispravljenih ruku, te šaka postavljenih u širini ramena. Istovremeno stisnite lopatice i pokretom prema gore navlačite laktove prema kukovima, tako da vam se brada nađe u visini šipke. Vratite se u početni položaj.

Napravite tri serije s maksimalnim brojem zgibova uz minut odomora između serija.

5. Sprintovi. Možete ih raditi u prirodi, u dvorani ili jednostavno na traci za trčanje. Ukoliko se odlučite za prve dvije opcije vodite računa da će vam trebati 100 metara prostora.

Napravite pet serija po 100 metara maksimalnog sprinta, s odmorom od minutu između serija.

 

Foto: via Warner Bros

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Leonardo DiCaprio

Radio je sa svim najvećim redateljima, ostvarivao nezapamćene uloge a žene širom svijeta, pogotovo manekenke, lude za njim     Gisele Bundchen, Bar Rafaeli, Blake ...