Kako izabrati idealno odijelo?

0

Odijela više nisu nešto što se kupuje jednom u životu, ali svejedno kod kupovine treba obratiti veliku pozornost

 

„Za razliku od majica i košulja koje većinom kupujemo po principu, S, M, L, kod odijela je jako važan broj, problem nastaje u tome što nije isti broj za gornji i donji dio“

 

Naši očevi kupovali su tijekom života samo dva odijela – za vjenčanje i za sahranu, osim ako tijekom života nije ostao toliko fit da mu je jedno odijelo bilo dovoljno. Danas su vremena drukčija, ne samo da se prvo odijelo kupuje najkasnije za maturalnu zabavu. već je potreba za odijelima gotovo pa svakodnevna ako želite izgledati ozbiljno.

Nitko nije toliko bogat, čast iznimkama, da može u kolekciji istovremeno imati po deset odijela, stoga treba biti oprezan pri kupovini odijela kako se ne bi dogodilo da odijelo obučemo samo jednom, i nezadovoljni svojim izgledom, ostavimo ga da trune u ormaru.

Obratite stoga pažnju na ovih par savjeta koji vam mogu pomoći, i zapamtite da se kvalitetna odijela mogu kupiti i po malim cijenama, a po potrebi, i uz pomoć krojača, od njih se mogu napraviti vrhunska odijela!

Prije svega, važno je znati svoju točnu veličinu. Za razliku od majica i košulja koje većinom kupujemo po principu, S, M, L, kod odijela je jako važan broj, problem nastaje u tome što nije isti broj za gornji i donji dio. Ukoliko imate jača ramena trebat će vam veći broj sakoa nego hlača. I tu se sad stvara razlika između pravih modnih salona i kataloške prodaji ili butika koji prodavaju odjela onako „uz put“. U pravom mjestu ćete moći uzimati različite veličine sakoa i hlača.

Kod isprobavanja odijela obratite pozornost na par stvari. Dno sakoa bi trebao biti 15 cm ispod vrha hlača. Dno hlača, odnosno rub, bi trebao jedva dodirivati cipele a kada podignete ruke 3-5 cm odijelo se ni slučajno ne bi trebalo podići zajedno s vama. Imajte na umu i da rukavi sakoa budu 1 cm kraći od košulje. 

Vrlo je važno i da kroj prati liniju vašeg tijela, a koliko god kupljeno odijelo dobro izgledalo na vama uvijek će postojati mala nepravilnost. Tu na scenu stupa krojač koji te sitnice može riješiti i napraviti da odijelo zaista na vama izgleda savršeno. Ukoliko ste normalne građe i nemate problema s težinom, osobito s trbuhom, nema razloga da ne nabavite usko krojen sako naglašena struka.  

I za kraj – izbrati klasično odijelo ili ono koje je trenutno u modi? Ukoliko odijelo ne nosite često, ili jednostavno ako niste sigurni, tada je klasika bolji izbor. „In“ odijela birajte ukoliko će to odijelo biti samo jedno od brojnih odijela u vašoj kolekciji. Moda se jako brzo mijenja i šteta bi bila da, ukoliko ih ne nosite često, jednom obučete odijelo, izgledate odlično a idući put kada ga obučete, budete predmet poruge.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako izgledati kao James Bond?

Postoji li muškarac koji ne bi htio biti kao James Bond? Pojam muškosti, tajni agent kojem niti jedna žena ne može odoljeti, koji putuje svijetom ...