Kako izabrati idealan oblik pilotskih naočala?

0

Bez iti malo sumnje se može ustvrditi da ne postoje muževnije naočale od pilotskih! Još od 1937. godine kada je Ray Ban dizajnirao posebne naočale za pilote, ne postoji muškarac koji ih nije poželo nositi na svojoj glavi. Napravljene kako bi velika stakla sprječavala odsjaj, pilotske naočale su strahovito napredovale poslije Drugog svjetskog rata te su postale i dio modnog izričaja muškaraca, a danas ih ima različitih oblika kao i boja.

Klasičan oblik suze. Dobro nam poznat oblik Raybanki, i prva asocijacija je uvijek Tom Cruise u Top Gunu. U stvarnosti ove naočale pružaju najbolju zaštitu od sunca, ali se ne preporučavaju muškarcima koji imaju usko lice jer će ga vizualno još više suziti!

Moreplovac. Malo je kvadratastiji od prethodnog modela i definitivno ostavlja snažan utisak. Za razliku od klasičnog oblika ovakve su naočale idealne za muškarce izduženijeg lica.

Sportski. Ukoliko ste ljubitelj sportskih aktivnosti vrlo vjerojatno ćete svoj idealan oblik pronaći u ovim naočalama koje su kvadratastijeg oblika na dnu, ali su stakla šira, što u konačnici pruža bolju zaštitu od sunca. Ove naočale su u pravilu teže od drugih.

Naočale s efektom ogledala. Ove naočale istovremeno i propuštaju i odbijaju sunčev odsjaj pa na taj način pružaju odličnu zaštitu. Međutim, baš zbog svog efekta ogledala ove naočale i nisu za sve one koji se ne vole previše isticati, jer ovakve naočale itekako provlače pozornost.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Vitez tame: Povratak

Završni dio Nolanove trilogije o čovjeku šišmišu je možda i najbolji film o Batmanu ikada snimljen   INFO Premijera: 26. srpnja 2012. Redatelj: Christopher Nolan ...