Kako dvije šalice kave dnevno utječu na seksualni život

0

Prema istraživanju provedenom na Sveučilištu u Teksasu, muškarci koji piju dvije šalice kave dnevno imaju 42 posto manje šanse da će patiti od erektilne disfunkcije

 

Iako mnogi misle kako je štetna, brojna su istraživanja dokazala da kava može zapravo pozitivno utjecati na zdravlje. Osim što će vas ujutro razbuditi, kava sadrži antioksidanse i važne vitamine i minerale koji će vas održati zdravima.

A sada je dokazano kako kava utječe i na seksualni život. Kod žena ona povećava seksualnu želju i libido, dok samo dvije šalice kave dnevno, kod muškaraca smanjuju mogućnost erektilne disfunkcije.

Prema istraživanju provedenom na Sveučilištu u Teksasu, muškarci koji piju dvije šalice kave dnevno imaju 42 posto manje šanse da će patiti od erektilne disfunkcije.

Istraživanje je provedeno na 4000 muškaraca. Znanstvenici vjeruju kako kofein stimulira kemijsku reakciju koja je zaslužna za protok krvi kroz penis tako što opušta mišiće.

Ranije je pak dokazano kako kofein povećava seksualnu želju kod žena. Ispijanje kave, naime, utječe na dio mozga koji je odgovoran za ženski libido.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments

Što nas očekuje u Walking Dead?

Popularna serija objavila je trailer za novu sezonu koja će se ovaj put produžiti na 16 nastavaka   „Otkrivamo tako da će se grupa predvođena ...