Kako da sklekovi budu učinkovitiji

0

Samo pet jednostavnih koraka može od sklekova napraviti supervježbu

 

„Dok ‘gurate tlo od sebe’ koristit ćete rad većeg broja mišića što će obične sklekove pretvoriti u vježbu cijelog tijela“

 

Sklekovi su najjednostavnija, a istovremeno jedna od najefektivnijih vježbi s vlastitom težinom. Ipak, koliko god bili učinkoviti, moguće ih je napraviti još učinkovitijim, a evo i kako.

 

UTEGNITE MIŠIĆE COREA

Da bi izbjegli iskrivljenost kralježnice stegnite mišiće corea, a kako zategnuti trbušni mišići prirodno služe za održavanje uspravnog stava, tijelo će prisiliti na držanje ispravnog položaja. Ovaj jednostavni korak također smanjuje rizik od povreda.

 

UTEGNITE GLUTEUSE

Gluteus, ili stražnjica, predstavljaju najveću mišićnu grupu unutar cijelog ljudskog tijela, ali također i grupu mišića koja je jako često neaktivna. Stežući ove mišiće, zaštitit ćete donja leđa, popravit ćete položaj, povećati napetost tijela, te pomoći kralježnicida zauzme ugodniji položaj.

 

UVUCITE LAKTOVE

Prilikom izvođenja sklekova uobičajena je tendencija širenja laktova prema vani, koja je u suštini greška koja može dovesti do povrede ramena jer ga dovodi u potpuno neprirodnu rotaciju. Uvlačenjem laktova bliže tijelu čuvate zdravlje ramena, uključujete rad tricepsa te opseg pokreta mišićnih vlakana prsa i ramena postaje bolji, što čini vježbu efikasnijom.

 

UČVRSTITE SE RUKAMA

Pokušajte maksimalno raširiti prste tako da su palčevi okrenuti jedan prema drugom – ova mala promjena automatski povećava napetost tijela, skupljajući latove i tricepse, omogućavajući vam tako da još bolje povećate gradnju mišića gornjeg dijela tijela.

 

ODGURNITE TLO

 

Umjesto da se vi odgurujete od tla, razmišljajte kao da vi odgurujete tlo dalje od vas samih. Ova promjena stava će izazvati još veću zategnutost cijelog tijela, stvarajući tako efekat koji će biti osjetan u cijelom tijelu. Dok ‘gurate tlo od sebe’ koristit ćete rad većeg broja mišića što će obične sklekove pretvoriti u vježbu cijelog tijela.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 budućih zvijezda NHL-a

Donosimo vam 10 hokejaša mlađih od 21 godinu koji će vrlo brzo vladati ledom NHL-a   „Treba istaknuti da je Hertl sa četiri pogotka Rangersima ...