Jeste li znali da su i oni Hrvati?

0

Donosimo 10 poznatih ličnosti koji u sebi imaju hrvatske krvi

 

Vlasnik jednog od najprepoznatljivijih brendova na svijetu Red Bulla, rođen je 1944. Sankt Mareinu, u hrvatskoj obitelji Matešić u kojoj su oba roditelja bili učitelji“

 

John Malkovich

JOHN MALKOVICH

Poznati glumac koji je glumio u više od 70 filmova, a za uloge u Mjesto u srcu i Na vatrenoj liniji je bio nominiran i za Oskara, je  rođen u gradu Christopheru u državi Illinois, u obitelji hrvatskih iseljenika (njegovi djed i baka su iz Ozlja) sa očeve, i njemačkih i škotskih iseljenika sa majčine strane.

 

JennaElfman

JENNA ELFMAN

Glumica koja nam je najpoznatija po ulozi u seriji Dharma i Greg, te epizodnom nastupu u Dva i pol muškarca je nedavno izrazila veliku želju da posjeti Hrvatsku, zemlju njezinih predaka. Djed i baka njezinog oca, Richarda Butale, su porijeklom bili iz Karlovca.

 

DiegoMaradona

DIEGO MARADONA

Argentinac Diego Armando Maradona, jedan od najboljih (ako ne i najbolji) nogometaša svih vremena rođen je 1960. godine u Lanusu. Njegova majka Dalma Salvadora je bila hrvatskih korijena, po djedu Mateju Karioliću koji je u Argentinu doselio iz sela Praputnjaka.

 

EricBana

ERIC BANA

Glumac, koji nam je dobro poznat po filmovima Pad crnog jastreba, Hulk i Troja, je Australac hrvatskog porijekla. Ericov djed Mate Banadinović  je iz Hrvatske Dubice emigrirao u Argentinu, dok je majka zajedno sa sinom Ivanom (Ericovim ocem) preselila prvo u Njemačku, a kasnije u Melbourne.

 

DeniseRichards

DENISE RICHARDS

Iako u prilično dalekim korijenima, i prelijepa glumica Denise Richards ima hrvatske krvi, i to preko njezine majke Joni Lee čiji su daleki preci s našeg područja. Denise je inače zanimljiva kombinacija njemačkih, francusko-kanadskih, irskih, engleskih, nizozemskih, velških i hrvatskih korijena.

 

DieterMateshitz

DIETRICH MATESCHITZ

Austrijski milijarder je svoje bogatstvo stvorio na energetskom piću s kojim se prvi put susreo 1982. godine u Hong Kongu. Vlasnik jednog od najprepoznatljivijih brendova na svijetu Red Bulla, rođen je 1944. Sankt Mareinu, u hrvatskoj obitelji Matešić u kojoj su oba roditelja bili učitelji.

 

KevinMcHale

KEVIN MCHALE

Legendarni košarkaš Boston Celticsa, i današnji trener Houston Rocketsa Kevin McHale rođen je u Hibbingu u Minnesoti, u koju su Kevinovi baka i djed Starčević doselili iz Splita u potrazi za boljim životom. Njegova majka Josephine Patricia Starčević se udala za Irca Paula Austina McHalea.

 

MarcEdouardVlasic

MARC EDOUARD VLASIC

Ako zbog ničeg drugog, za reprezentaciju Kanade u hokeju na ledu u Sochiju ste morali navijati radi braniča Marc-Edouarda Vlasica koji je naših korijena. Otac braniča NHL momčadi San Jose Sharks je porijekom s južnog dijela Lijepe naše.

 

JohnCena

JOHN CENA

Malo je poznato, a pogotovo američkoj publici, da jedan od najboljih wrestlera današnjice, John Cena, ima hrvatske krvi. Daljnji preci njegovog oca, Johna starijeg, su u Italiju stigli iz Hrvatske. Zanimljivo, njegova bivša supruga Elizabeth Huberdeau je također hrvatskog porijekla.

 

KristNovoselich

KRIST NOVOSELIC

Današnji političar, najpoznatiji je kao basist legendarne grunge grupe Nirvana. Zadarski iseljenici Kristo i Marija Novoselić su u Comptonu u Californiji, na svijet donjeli malog Chrisa koji je 1993. godine, u znak poštovanja prema svojim hrvatskim korjenima, promjenio ime u Krist.

 

Foto: Wikipedia.org

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Trening progam Jon Jonesa

Veliki Jones je po mnogo čemu poseban, pa je tako poseban i njegov trening program   „Da bi održavao svoje tijelo ubojitim kao i do ...