Jeans jakna ne izlazi iz mode

0

Evergreen odjevni predmet koji uvijek možete nositi

 

Čuli ste za izraz evergreen, a jedna od evergreen stvari, odnosno bezvremenskih stvari, je definitivno jeans jakna. Od mode 60-tih, kada se prvi put počela probijati na sceni, preko 80-tih kada se sve vrtilo oko jeansa, pa do danas – jeans jakna je jedan od omiljenih odjevnih predmeta većeg broja muškaraca. Zbog čega je jeans jakna tako omiljena? Vjerojatno zbog toga što se može (baš kao i jeans hlače) nositi u gotovo svim prilikama i kombinacijama. A muškarci vole univerzalne stvari.

Kod izbora jeans jakne pre svega treba voditi računa o veličini. Jeans je tvrd i krut materijal (sjetite se da je stvoren kao materijal za radnike) koji se neće “slomiti” i prilagoditi vašem tijelu u slučaju da jakna nije vaš broj. Druga važna stvar je boja, odnosno nijansa, a o njoj pogotovo morate voditi računa ukoliko je nosite na jeans hlače. U tom slučaju vrijedi nepisano pravilo da oni moraju biti ili u istoj nijansi, ili u potpuno različitoj. Ukoliko odaberete jaknu od svijetlog jeansa, potrudite se da vam hlače budu od tamnog. Ako se odlučite za istu nijansu počinit ćete pravi modni kriminal, a ujedno ćete izgledati smiješno.

Jeans jaknu možete nositi bez obzira koji stil odjevanja preferirate, ali se jeans jakna najbolje uklapa s bijelim pamučnim majicama, kariranim košuljama i visokim cipele. Izbora je mnogo, a na vama je da odlučite kako ćete je nositi!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments