Jamie Dornan: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Unatoč kritikama na glumu u Pedeset nijansi sive, Dornan privlači pozornost žena širom svijeta

 

1. DORNAN NIJE BIO PRVI IZBOR ZA ULOGU CHRISTIANA GREYA

Kao što se u filmskoj industriji često događa, Jaime Dornan nije bi prvi izbor za ulogu Christiana Greya, a nakon stvarno loše izvedbe svi se pitaju što bi bilo da je Greya igrao netko drugi. Prvi izbor E.L. James, autorice knjige, bio je Robert Pattison, ali je Britanka i sama priznala da bi Pattison i Kristen Stewart (koju je htjela za ulogu Anastasije) zajedno na ekranu izgledali – nekako čudno. Studio je sa druge strane htio Ryana Goslinga, ali glumac nije bio niti malo zainteresiran. Nakon što je i Farrett Hedlund odbio ulogu, jer se nije mogao povezati s likom, odlučeno je da će Greya igrati zvijezda Sinova anarhije Charlie Hunnam. Međutim, izbor Hunnama je podigao puno prašine među fanovima pa je brzo skupljena peticija s 20.000 potpisa da se napravi novi izbor. Hunnam je na kraju sam odustao, navodeći nemogućnost usklađivanja sa drugim obvezama, a samo 11 dana kasnije izabran je Jamie Dornan, koji je oduševio svojom ulogom serijskog ubojice u BBC-jevoj dramskoj seriji The Fall.

 

2. KOD ULOGE CHRISTIANA GREYA NAJTEŽE MU JE PALO ŠTO SE MORAO BRIJATI

Iako već prilično dobro izgrađen, Jamie Dornan je morao proći četverotjedni rigorozni trening program za ulogu u Pedeset nijansi sive. Međutim, Dornanu to nije teško palo, za razliku od toga što ne njegovo lice moralo biti svježe obrijano. Naime, Dornan privatno nosi bradu već duži niz godina, a počeo ju je puštati kako bi – sakrio nedostatke!? Zvuči nevjerojatno, pogotovo kada se uzme u obzir da je radio kao fotomdoel te da za njim uzdišu djevojke širom svijeta, ali Irac je prilično nesiguran kada je riječ o izgledu. I ne samo o izgledu, već i o načinu na koji hoda! Zvuči nevjerojatno, zar ne?

 

3. PRIJE GLUMAČKE KARIJERE OZBILJNO JE RAZMIŠLJAO O KARIJERI RAGBIJAŠA

Još prije nego je postao glumac Dornan je ozbiljno razmišljao da postane profesionalni ragbi igrač. Igrao je za Methodist College u Belfastu (na kojem je bio i član dramske sekcije) a na University of Teesude je odustao od studija kako bi mogao više igrati za Belfast Harlequins. Stručnjaci govore da je bio solidan igrač i da je mogao ostvariti profesionalnu karijeru. Na kraju je ipak odustao i posvetio se modelingu i glumi, a još jedan talent je otkrio u glazbi! Dornan, je tako bio gitarist i pjevač folk sastava Sons of Jim koji je imao i dva solidna singla Fairytale (2005.) i My Burning Sun (2006.). Grupa se raspala 2008. godine, a ujedno je to bio kraj i Dornanove glazbene karijere.

 

4. RADEĆI KAO MODEL DOBIO JE NADIMAK ZLATNO TORZO

Iako je, kako je kasnije priznao, mrzio pozirati pred kamerama, Dornan je imao uspješnu karijeru kao fotomodel. Međutim, koliko god to radio samo radi novca, Dornan je iza sebe podigao puno prašine. Nakon što je potpisao za Select Model Management, agenciju za koju su radile i Kelly Brook i Mischa Barton, dobio je priliku raditi kampanje za Hugo Bossa, Calvine Kleinea, Christiana Diora, Giorgia Armanija i mnoga druga poznata imena, a pozirao je i s Kate Moss i Evom Mendes. Radeći kao fotomodel dobio je nadimke „muška Kate Moss“ te „zlatni torzo“ na što bi sigurno trebao biti ponosan. Pričajući o danima modelinga, Dornan se sjeća kako su ga mazali sredstvima za samotamnjenje jer je kao svaki Irac uvijek bio svijetle puti.

 

5. DORNAN JE BIO U VEZI S KEIROM KNIGHTLEY, SIENNOM MILLER, KATE MOSS…

Kada je Keira Kinghtley, zahvaljujući Piratima s Kariba bila na vrhuncu svoje karijere, na događanjima se pojavljivala sa zagonetnim zgodnim muškarcem. Bio je to, naravno, Jamie Dornan, koji je s britanskom ljepoticom bio u vezi pune dvije godine. Sasvim očekivano, Dornan je svojim izgledom privlačio veliki broj žena pa je tako tijekom godina dijelio krevet s ljepoticama poput Sienne Miller, Mische Barton, Kate Moss i Lindsay Lohan. Ipak, sjevernoirski glumac je od travnja 2013. godine u sretnom braku s britanskom glumicom i pjevačicom Ameliom Warner. Lijepa Warner nastupa s glazbenim umjetničkim imenom Slow Moving Millie, a mogli ste je gledati i u filmovima Aeon Flux i Nestala, kao i TV seriji Živi mrtvaci. Par ima dvogodišnju kćer Dulcie.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Priredite joj tantričku masažu vagine

Naučite tantričku masažu ženskih genitalija kojom možete otvoriti vrata novoj dimenziji seksualnosti!   Joni je sanskrtski izraz za vaginu, a prevodi se kao – posvećeni ...