Kategorije
Fitness

Isprobajte Insanity Max:30 fitness program

Želite koristeći samo vlastitu težinu ostvariti rezultate već za dva tjedna? Isprobajte najnoviji program fitness gurua Shauna T

 

Shaun T je čovjek koji se obogatio prodajom DVD-ova sa svojim Insanity fitness programom, u kojem bilo tko za samo dva mjeseca može postati dosta jači, izdržljiviji i što je najvažnije – s puno boljim tijelom. Shaun je iskoristio svoja iskustva dok je trenirao atletiku, te je osmislio program u kojem će se iskoristiti težina vlastitog tijela kako bi se stvorilo tijelo o kojem smo uvijek sanjali. Ne treba vam teretana niti utezi. Sve što vam treba jest volja, malo prostora i pola sata tri puta tjedno – dakle, ništa što ne možemo priuštiti. Insanity Max:30 je još jedan u nizu visokointezivnih intervalnih treninga u kojem se naporno vježba u kraćem razdoblju, nakon čega, u stanju mirovanja još dugo iza treninga, vaše tijelo crpi kalorije i topi masne naslage. Stoga je potrebno obavezno imati barem 24 sata pauze između dva treninga, iako se rezultati postižu već sa samo tri treninga tjedno! I to već nakon dva mjeseca (a Sahun T tvrdi i već nakon mjesec) treniranja!

Insanity Max:30 se sastoji od tri runde, a svaka runda ima četiri vježbe. Izvode se četiri serije svake vježbe, redeći svaku seriju po 20 sekundi nakon čega slijedi 10 sekundi odmora. Između rundi se odmarajte 30 sekundi.

 

1. RUNDA:

1. Skok s dodirivanjem ramena – Iz položaja za sklek spuštajte se skoro dok prsima ne dotaknete tlo. Eksplozivno se odgurnite istovremeno šireći stopala i dodirivajući lijevo rame desnom rukom. Ponovo se spuštajte do tla, a ovaj put pri odgurivanju dodirnite desnom rukom lijevo rame.

2. Skok s prekriženim rukama i privlačenjem koljena – Stanite uspravno s podlakticom na podlaktici ispred prsa. Spuštajte se u čučanj te naglo skočite zadržavajući ruke u početnom položaju, ali istovremeno privlačeći koljena prsima. Ponavljajte tijekom 20 sekundi.

3. Trbušnjaci s udarcem – Sjednite na pod oslanjajući se stražnjicom i petama. Gornji dio tijela neka vam je 45 stupnjeva u odnosu na tlo. Stisnite šake pa lijevu privucite boku, a desnu ispružite kao da zadajete udarac. Ponevljajte poteze mijenjajući ruke.

4. Naizmjenični udarci nogom i rukom – Stanite u raskorak tako da vam je lijeva noga naprijed. Zamahnite i istovremeno udarite desnom nogom i lijevom rukom, nakon čega poskočite zamijenivši ruku i nogu. Ponavljajte pokrete mijenajući ruke i noge ali se ne vraćajući u početnu poziciju.

2. RUNDA:

1. Zaranjanje u sklek – Zauzmite položaj upora tako da vam tijelo oblikuje preokrenuto slovo V. Spuštajte kukove tako da vam tijelo klizi prema naprijed sve dok se ne nađete u položaju za sklek. Obrnutim se pokretom vratite u početni položaj.

2. Čučanj 360 – Raširite noge što više i spustite se u položaj za čučanj sve dok rukama ne dodirnete tlo. Poskočite i okrenite se za 90 stupnjeva u smijeru kazaljke na satu. Nastavite skakati okrećući se u istom smijeru. Iduću seriju se okrećite u drugu stranu.

3. Bočni plank sa dodirivanjem koljena – Stanite u klasičnu bočni plank pozu. Podignite desno koljeno i dodirnite ga desnom rukom, nakon čega se vraćate u početni položaj da bi ponovo ponovili cijeli pokret. Iduću seriju zamijenite strane.

4. Skok s pivotiranjem – Zauzmite položaj polučučnja sa stopalima u širini ramena i stisnutim šakama ispred sebe. Skočite, a kad skočite istovremeno se okrenite u lijevu stranu i zadajte udarac. Vratite se u početni položaj, te idući put napravite okret u desnu stranu.

3. RUNDA

1. Spider iskorak iz gusjenice – Zauzmite položaj upora tako da vam tijelo oblikuje preokrenuto slovo V. Zakoračite desnom nogom i postavite stopalo ispred desnog dlana. Vratite se u početni položaj i ponovite pokret ovaj put sa drugom nogom.

2. Čučanj s ispružanjem ruke i podizanjem koljena – Stanite uspravno i skočite. Pri doskoku raširite stpala i spustite se u čučanj istovremeno ispruživši ruku udesno. Naglo se podignite (bez skoka) i prebacite težinu na lijevu nogu podižući desno koljeno. Ponovite, ovaj put sa drugom kombinacijom noge i ruke.

3. Naizmjenično dodirivanje nožnih prstiju – Stanite u položaj za sklek. Privucite lijevo stopalo i dodirnite ga desnom rukom. Vratite se u početni položaj pvaj put privlačeći desno stopalo i lijevu ruku.

4. Niski iskorak sa zamasima rukama – Stanite u iskorak s lijevim topalom naprijed. Podignite desnu ruku ispred sebe i pomaknite lijevu iza sebe. Poskočite tako da brzo zamijenite ruku i nogu.

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *