Ikona stila: Steve McQueen

0

Legendarni glumac, kojeg smo obožavali u ulogama antiheroja, bio je ikona ne samo svog vremena, već i svih vremena

 

Najbolje plaćena filmska zvijezda, Steve McQueen, imao je izgled odmetnika koji se na ekranu odlično uklapao u njegove uloge antiheroja, zbog čega je i dobio nadimak „The King of Cool“. Van ekrana bio je prilično sličan, magnet za žene koji je obožavao utrkivanje. Uživajući u životu prepunom adrenalina, McQueen je bio idol muškarcima, i predmet požude ženama. Zbog svega navedenog, Steve McQueen je bio ikona ne samo svog vremena, već i svih vremena!

Vizualno, McQueen je uvijek ostavljao dojam macho trkaćeg vozača, najčešće noseći pilotske Raybanke, kožne jakne, obične pamučne bijele majice, jeans hlače i čizme. Njegovi odjevni predmeti su uključivali i kratke sakoe, jakne do struka, džempere s „v“ izrezom, vunene džempere, polo majice… Obavezan dio njegova imagea je bio i dobar macho sat, pa su u njegovu čast izbačena posebna izdanja Rolexa i Tag Heuera. Kolika je McQueen bio ikona stila najbolje govori podatak da je bio prvi muškarac na naslovnici Harper’s Bazaara.

 

KAKO IZGLEDATI KAO MCQUEEN?

Svi imamo bijele pamučne majice i jeans hlače, dakle ostaje nam nabaviti ostatak. Kožnu jaknu nije tako teško nabaviti, ali treba izabirati jakne smeđe boje, pogotovo one koje imaju izgled iznošenosti. Da bi i inače nosili ovakve jakne ne trebate, za razliku od McQueena, imati motocikl, a jakna se može nositi u bilo kojoj casual i sportskoj prigodi. Dodajte svemu i pilotske Raybanke i odjednom ćete zračiti seksipilom a la Steve McQueen!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Predstavljen novi Ariel Atom

Nova verzija moćnog Ariel Atoma je konačno ugledala svijetlo dana   „Razlika u odnosu na stariji model, Atom 3, su uglavnom vizualne dok su perfomanse ...