Ikona stila: Paul Newman

0

Svojevremeno proglašen najzgodnijim glumcem svih vremena, Newman je bio i predvodnik stilova

 

Nema puno glumaca koji su uspjeli iskoristiti ulogu iz nekog filma kako bi postao ikona stila. A i tih nekoliko, kojima je to pošlo za rukom, su to napravili u zlatnim godinama kinematografije – 70-tim. O nekima smo već i pisali (James Dean), a danas je red došao i na Paula Newmana koji je ikona stila postao zahvaljujući – westernima!?

Legendarni glumac je bio muškarac za kojim su žene kidale vene, a kako i ne bi kada se mogao pohvaliti da je dobitnik Oskara, kada su mu filmovi harali box-officeima, a on sam je bio veliki filantrop koji je u slobodno vrijeme vozio auto utrke. I još k tome je bio prava ikona stila koja je pokretala modne trendove.

Paul Newmanove filmove možda niste gledali, ukoliko ste mlađa generacija, ali za filmove poput Butch Cassidy i Sundance Kida ili Hladnokrvni kažnjenik ste sigurno čuli. A baš u tim filmovima krije se odgovor zašto je Newman bio tako obožavan, i zašto su svi kopirali njegov stil. Sigurno se pitate kako u westernu netko može pokrenuti modni trend, ali Newmanom talent je bio upravo minimalizam. Dok su se drugi trudili nabacivati na sebe modne detalje u nadi da će izgledati cool, Newman bi samo sa dva jednostavna odjevna predmeta bacio žene u trans, a muškarce natjerao da odmah idući dan krenu u shopping u potrazi za istim odjevnim predmetima. Njemu jednostavno nisu trebale lude frizure, brade i slične stvari kako bi privukao pažnju.

 

KAKO IZGLEDATI KAO NEWMAN?

Možete izabrati sako s tankim reverima, tamnu kravatu i staviti manžete poput Newmanovog Brzog Eddiea Felsona iz Hazardera, ili obući jednostavnu bijelu košulju do pola raskopčanu kao u Mačka na vrućem limenom krovu, da bi kopirali njegov stil s kino platna. Ili možete jednostavno obući svijetlo plavu jeans košulju i kombinirati je s tamnijim jeansom ali u današnje vrijeme bi vas u tom slučaju ipak vjerojatno čudno gledali, stoga je kombinirajte s npr. crnim lanenim hlačama.

Newman je u slobodno vrijeme znao nositi i džempere preko jednostavne bijele košulje kojoj bi uvijek bilo otkopčano dugme više, majice s v izrezom, a nisu mu bila strana niti odijela.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments