Ikona stila: James Dean

0

Svi su htjeli biti s njim ili izgledati kao on. Mi vam donosimo kako izgledati kao on!

 

Buntovnik bez razloga, James Dean, ne zahtjeva puno riječi kada treba objesniti zašto je bio, i uvijek će biti, ikona stila. James Dean je kralj stila!

Deanovo prvo iskustvo s televizijom je došlo u Pepsijevoj reklami 50-tih godina, ali pažnju medija i fanova će plijeniti nakon uloge u Elia Kazanovom Istočno od Raja. Njegova uloga otpasnika Cala Traska bila je uvod u ludilo koje je usljedilo nakon filma Buntovnik bez razloga. Uloga Jima Starka, teenagera koji nikako ne može izaći iz problema, je Deanu donio svjetsku slavu, a njegov look koji je uključivao posebnu frizuru, jeans, bijelu usku majicu i kožnu jaknu, obavezno s cigarom koji je visio iz usta, su počeli kopirati svi. Ovaj image je uvijek označavao cool tipa koji živi po svojim pravilima, a pokrenuo ga je upravo Dean.

Dean je bio sličan i u privatnom životu. Nije upadao u tuče i probleme ali je bio prilično samozatajan mladić koji je živio život isključivo kako je želio. A želio ga je provesti uz brze automobile i brzinu. Njegova slava donjela mu je bogatstvo koje je trošio na automobile, posebno na Porsche 550, koji ga je nažalost na kraju u 24. godini odveo u smrt.

Međutim, iako je poginuo prerano, njegova slava se nastavila i dugo nakon njegove smerti, sve zbog jednostavnog razloga – Dean je bio cool. James Dean je bio prvi glumac kojega su jednako obožavale i žene i muškarci. Svi su htjeli biti ili s njim, ili kao on.

 

KAKO IZGLEDATI KAO DEAN?

Izgled Jamesa Deana sigurno neće privlačiti pozornost, kao što je privlačio sredinom 50-tih. Međutim, kao „buntovnik bez razloga“ može se izgledati i bez ugrožavanja vlastitog života. Njegov stil odjevanja je lako kopirati, prije svega jer većina muškaraca već ima gotovo sve potrebne artikle. Bijelu majicu kratkih rukava i jeans hlače imaju svi, pitanje je jedino kroja. James Dean je nosio majice i hlače koji su stali usko, ali ne previše usko, uz tijelo. Na sve to, savršeno je išla i kožna jakna, pogotovo tamne boje, te nezaobilazini cigar koji je ipak, ukoliko vam je život drag, bolje izbjegavati.

Ukoliko želite imati i malo tradicionalniji izgled, spomenimo i da je Dean nakon smrti zaslužan za popularizaciju džempera s „v“ izrezom, koji je bio dio njegova looka u filmu Div. Bez obzira izgledao kao buntovnik, ili izgledao službeno, Dean je uvijek bio predvodnik stila.

 

jamesdeanbig

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments