Kraljice vriska iz horror filmova

0

Djevojke koje su svojim vriskovima obilježile filmove strave i užasa

 

„Nije baš da Sherri Moon Zombie zna glumiti, ali je zgodna i odlično vrišti!“

 

sarahmichellegellar

SARAH MICHELLE GELLAR

Unatoč tome što ima priličan broj uloga u sladunjavim romantičnim komedijama Sarah se odlično snašla u horrorima. Iskidali su je u Znam što si radila prošlog ljeta ali je zato uspješno prošla Kletvu. Tko bi reć da sitna krhka plavuša može tako glasno vrištati, pogotovo u Kletvi.

 

drewbarrymore

DREW BARRYMORE

Za razliku od drugih kraljica vriska sa naše liste Drew je glumila u samo jednom filmu, ali ta jedna scena je zaslužna za povratak horrora u mainstream. Naravno, govorimo o Vrisku i uvodnoj sceni u kojoj Drew završava izbodena nožem.

 

sherimoonzombie

SHERRI MOON ZOMBIE

Gospođa Zombie može svoje uloge u Kući 1000 leševa i Noći vještica (nove generacije) može zahvaliti svom suprugu, Robu Zombieu koji je režirao filmove. Nije baš da zna glumiti, ali je zgodna i odlično vrišti!

 

jamieleecurtis

JAMIE LEE CURTIS

Za pojam Kraljica vriska zaslužna je upravo Jamie. Svoju karijeru počela je kao babysitterica u originalnoj Noći Vještica da bi nakon toga glumila još i u kultnim horrorima Magla i Maturalna večer. Od svih kraljica vriska,Jamie ima najkvalitetniji CV!

 

marrylinburns

MARILYN BURNS

Trčanje i vrištanje nije lako a Marilyn je imala ne jednu, već dvije takve scene u originalnom Teksaškom masakru. U to vrijeme je zvuk na filmovima bio loš ali Marilyno vrištanje se odlično čuje. Punim plućima vrištala je i u Eaten Alive.

 

janetleigh

JANET LEIGH

Vjerojatno najpoznatija scena vriska ipak dolazi iz 1960. godine i legendarne scene pod tušem. Za rijetke koji ne znaju, govorimo o Psihu. Horrori Janet nisu nepoznanica jer je glumila i u Magli, Noć vještica H20 i Night of the Lepus.

 

amandawyss

AMANDA WYSS

Poznata kao djevojka iz originalne Strave u Ulici brijestova, Amanda je istrošila glasnice budeći se iz noćnih mora. Glumila je još i u niskobudžetnim horrorima Graves i dva nastavka Son of Darkness.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments