HondaJet – revolucija u zraku

0

Iduće godine trebao bi se u flotama bogatijih poslovnih ljudi, a već ga sada smatraju predvodnikom klase

 

Honda je najpoznatija po auto-moto industriji, po svojim motociklima više nego po automobilima, ali su zato svojim motorima itekako obilježili povijest Formule 1. Ali, Honda je daleko više od auto-moto giganta, pa su prošireni i na robotiku, a mnoge je 2006. godine iznenadila vijest da rade i svoj prvi zrakoplov imena HondaJet! A taj je zrakoplov nedavno napravio prvi let u kojem je prošao sve rigorozne FAA testove, te se do sredine iduće godine očekuje i njegova službena upotreba.

HondaJet je još jedan u nizu privatnih manjih mlaznih zrakoplova, ali zrakoplov koji se ističe laganim materijalima od kojih je napravljen, te energetskom i ekološkom učinkovitosti. Prije svega za to su zaslužni Honda/General Electric HF120 motori koji su vrhunac tehnologije i koji su, zanimljivo, smješteni na krilima! Kako tvrde u Hondi, samo prebacivanjem motora na novi položaj, poboljšan je uzgon i smanjena potrošnja goriva. Cijeli zrakoplov je izrađen super laganih karbonskih materijala, poboljšana je i aerodinamika što je rezultiralo većom brzinom i smanjenom potrošnjom, pa će HondaJet pet putnika moći prebaciti na udaljenost od 2.500 kilometara brzinom krstarenja od 777 km/h.

 

Naravno, i pilotska kabina je vrhunac tehnologije pa su pilotima na raspolaganju touchscreen instrumenti te Garmin G3000 potpuno stakleni sistemi.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

U koju vrstu pijanstva spadate?

Kada popiju čašicu više muškarce se može podjeliti u ovih deset kategorija   „Odjednom svima postajete najbolji prijatelj, grlite i ljubite sve oko sebe, ne ...