Glumci koji su preminuli od predoziranja

0

Životi ovih sedam glumaca su se završili prerano ubojitim kombinacijama ljekova ili droga

 

„Haim je imao 38 godina kada se pred majkom srušio na pod, a unatoč brzom dolasku Hitne pomoći, nekadašnoj zvijezdi nije bilo pomoći“

 

Garland

JUDY GARLAND

Zvijezdu Čarobnjaka iz Oza njezin peti suprug je, 12 dana nakon 47. rođendana, pronašao mrtvu u kupaonici njihova iznajmljenog stana u Londonu. Autopsija je pokazala da se predozirala barbituratima, ljekovima koji se uzimaju za smirenje, te da su ljekovi uzeti kroz određeno vrijeme, a ne odjednom, zbog čega je odbačena mogućnost da je Garland počinila samoubojstvo. Na njezinom ispraćaju 26. lipnja 1969. godine skupilo se čak 20.000 ljudi!

 

Farley

CHRIS FARLEY

Posljednju godinu života, tada uspješni komičar Chris Farley, je imao veliki problema sa drogom, što se odrazilo i na zdravlje. U dobi od 33 godine, nakon što je proveo noć partijajući s prostitutkom, Farley se srušio na pod svog apartmana u Chicagu. Prostitutka je pobjegla, a tijelo nesretnog Chrisa pronašao je njegov brat John. Autopsija je pokazala da se Farley predozirao kombinacijom kokaina i morfija, a slabo srce je samo pogoršalo situaciju.

 

Belushi

JOHN BELUSHI

U fatalnoj 33-godini komičarska zvijezda, najpoznatija po ulozi u Farmi, je pronađena mrtva u sobi hotela Chateau Marmont. Smrt je nastupila zbog predoziranja speedballom, kombinacijom kokaina i heroina. Otvorena je istraga koja je tapkala u mjestu, sve dok dva mjeseca kasnije groupie djevojka Cathy Evelyn Smith nije u interviewu za novine priznala da je ona osobno dala više speedballa Belushiju u ruku. Smith je naknadno osuđena na 15 mjeseci zbog ubojstva iz nehaja.

 

Haim

COREY HAIM

Dječju zvijezdu Coreya Haima, slava je odvela na „tamnu stranu“ droge i alkohola. Haim je imao 38 godina kada se pred majkom srušio na pod, a unatoč brzom dolasku Hitne pomoći, nekadašnoj zvijezdi nije bilo pomoći. Haim je preminuo zbog slučajnog predoziranja ljekovima, ali se kasnije otrkilo da je mjesec dana prije, koristeći različite aliase, uspio nabaviti čak 553 pilule na recept! Kombinacija ljekova protiv bolova i antidepresiva ga je u konačnici stajala života.

 

Ledger

HEATH LEDGER

Oko 14:45 22. siječnja 2008. godine kućna pomoćnica je u krevetu apartmana na Manhattanu pronašla onesvještenog Ledgera. U panici, pomoćnica je prvo pozvala njegovu prijateljicu Mary Kate Olsen, a nakon toga i Hitnu pomoć. Međutim, nesretnom Ledgeru nije bilo pomoći. Kasnijom istragom utvrđeno je da je smrt bila slučajna, a nastupila je zbog akutnog zatrovanja kombinacijom šest različitih prepisanih ljekova.

 

Monroe

MARILYN MONROE

Smrt velike američke zvijezde, i možda najvećeg seks simbola svih vremena, i dan danas je obavijena velom tajni. Njezino tijelo je, u dobi od samo 36 godina, pronašao njezin psihijatar, a službenom istragom je uvtrđeno da se Monroe predozirala barbituratima, uz veliku mogućnost da je glumica izvršila samoubojstvo. Međutim, mnogi i danas smatraju da je Monroe ubijena, te da je „samoubojstvo“ samo prikrivanje pravog razloga smrti.

 

Phoenix

RIVER PHOENIX

Mladi 23-godišnji glumac je trebao nastupiti u Johnny Deppovom Viper Room noćnom klubu, zajedno s prijateljem Fleom iz Red Hot Chili Peppersa, kada se srušio na pločniku ispred kluba. S njim su u tom trenutku bili brat Joaquin i sestra Rai, koji su ga pokušali oživiti dok Hitna pomoć nije stigla. Phoenix je preveden u bolnicu ali unatoč pokušajima oživljavanja glumcu nije bilo spasa. Kasnije se otkrilo da je River, nedugo prije nego se srušio, „potegao“ veću količinu kokaina i heroina.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments