Giorgio Armani: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Jedan od najvećih modnih imena je jedini preostali „privatnik“ u modnoj industriji a njegov privatni život je nadasve zanimljiv

 

1. VELIKI JE POBORNIK ZDRAVOG ŽIVOTA

Jeste li znali da je Giorgio Armani veli pobornik zdravog načina života?  Armani u životu nije zapalio cigaretu, a dok su se svi u modu 70-tih (a ni danas nije velika razlika) drogirali kokainom i ostalim drogama Giorgio je svakog jutra u sedam odlazio u teretanu. Ta praksa je nastavljena i danas, a svoje izgrađeno tijelo čak i u svojim 70-tim godinama života je pokazao na stranicama Ventiquattroa i francuskog Voguea. Svoje zdravlje održava i izbjegavanjem mesa svih vrsta.

 

2. NIKADA NIJE BIO U DUGOVIMA

Podatak da netko nije u dugovima se danas čini nemogućim ali upravo je to od samog početka pošlo od ruke velikom Armaniju. Nakon što se probijao u vojsci i kroz različite trgovine odjećom 1975. godine je zajedno sa pokojnim Sergiom Galeottijem pokrenuo Giorgio Armani S.p.A. Od tada do danas niti u jednom trenutku nije bio u minusu, čak je i pokretanje svog branda djelomično pokrio prodajom svog Volkswagena.

 

3. MODNU KARIJERU BI DANAS ZAMJENIO FILMSKOM

Armanijeva modna karijera se dogodila slučajno, a kako sam kaže da da se može vratiti kroz vrijeme bio bi filmski redatelj. Veliki je zaljubljenik u filmove a sam sebe naziva frustriranim glumcem, redateljem, producentom pa čak i kamermanom. U film se zaljubio nakon Drugog svjetskog rata kada je kao dijete često pohodio kino koje mu je bilo „bijeg od stvarnosti u svijet mašte“. Na njegov uspijeh puno je utjecao Američki žigolo, film u kojem je Richard Gere nosio njegova odjela. Svojim modnim remek dijelima je opskrbio i filmske setove Nedodirljivih i Viteza tame.

 

4. ARMANI JE MODNI INOVATOR

Prvi, od velikana, koji je predstavio svoju novu kolekciju na internetu je bio upravo Armani. Veliki događaj se dogodio 24. srpnja 2007. godine kada je prestavljena Armanijeva kolekcija proljeće/ljeto 2007. Možda još važniju stvar, i neuobičajenu u svijetu mode u kojem se pazi na svaku kaloriju, Armani je napravio 2006. godine kada je zabranio modele s manjim indeksom visine i težine od 18. Taj potez koji je javnost dočekala s velikim odobravanjem, a kolege s prezirom, se dogodio kao reakcija na smrt brazilske manekenke Ane Caroline Reston koja se izgladnila do smrti.

 

5. ARMANI JE 100% VLASNIK BRANDA

Armani je poseban i po tome što je Giorgio Armani S.p.A. u njegovom 100% vlasništvu. S godišnjim prometom od nevjerojatnih 1.6 milijardi dolara Armani je najuspješniji milanski dizajner ikada. Njegovo privatno bogatstvo je Forbes procjenio na sedam milijardi dolara, a osim muške i ženske linije ime Giorgio Amrani pokriva i obuću, naočale, satove, kozmetiku, mobilne uređaje, restoran, bar i noćni klub.

Svojevremeno su mi LVMH i Gucci nudili ogromne novce da njegov brand uključe pod njihovo ime na što Armani nije htio pristati. Odlučio sam zadržati neovisnost jer sam jedini preostali takve vrste u ovom poslu, rekao je u jednom od intervjua.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najbolje od Chucka Norrisa

Viceva o Chucku Norrisu ima u izobilju a mi smo izabrali one najbolje   Chuck Norris briše svoju guzu brusnim papirom.   Chuck Norris je ...