Kategorije
Auto-Moto

FFZERO1 – futuristički trkaći atuomobil

Tržište električnih superautomobila sve je bogatije, a sada se uključila i tvrtka Faraday Future koja je predstavila svoj električni koncept FFZERO1. Ovaj futuristički trkaći automobil je tek koncpet, ali u Faraday Futuri ga vide kao platformu iz koje će se u budućnosti izroditi ne samo hiperautomobil, već i kompaktno vozilo, SUV…

Iako se ne znaju svi podaci, FFZERO1 je vrlo lagani jednosjedni automobil jer su korišteni karbon i kompozitivni materijali. Pokreću ga četiri elektromotora ukupne snage preko 1.000 KS što mu omogućuje maksimalnu brzinu od 330 kmh i ubrzanje do 100 kmh za manje od tri sekunde!

Ovaj superautomobil sadrži Variable Plaftorm Architecture, s centralno pozicioniranim baterijama, koje su raspoređene u modularne stringove, zbog postizanja ravnoteže i lakoće upravljanja. Unutar kabine, vozač će sjediti na sjedalu pod kutom od četrdeset pet stupnjeva, zarad poboljšane cirkulacije i komfora. Zanimljivo je da se postavke automobila mogu kontrolirati pomoću pametnog telefona.

Hoće li ovaj koncept ikada vidjeti i cestu pod velikim je znakom pitanja, ali bez obzira na to već je sada privukao puno pažnje.

 

Foto: Faraday Future

 

FaradayFuture2

FaradayFuture3

FaradayFuture4

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *