Fascinantni kaskaderski rekordi

0

Zapanjujuće stvari, koje nama nikada ne bi pale na pamet, izveli su najbolji svjetski kaskaderi

 

„Bez ikakve motke, kojom bi držao ravnotežu, i bez ikakvih sigurnosnih konopaca Freddy Nock je po užetu prohodao dužinu od 350 metara!“

 

NAJVEĆA DALJINA PRETRČANA GOREĆI

Malo kome će pasti na pamet namjerno se zapaliti i zatim trčati pokušavajući oboriti svjetski rekord. Jedan od tih pojedinaca je i škotski kaskader amater koji se zapalio i trčao punih 86 metara goreći, prije nego su ga izgasili. Sprint pod vatrom je trajao punih 17 sekundi.

 

NAJDUŽI SKOK RALLY AUTOMOBILOM

Amerikanac Travis Pastrana najpoznatiji je po svojim skokovima motociklom i pobjedama na Red Bullovim X-fighters natjecanjima. Stoga je manje poznato da je vozeći Subaru Imprezu STI na Staru godinu 2009. oborio rekord u duljini skoka. Nakon što je ubrzao na 140 km/h, Pastrana je preskočio duljinu od 89 metara!

 

NAJDUŽI SKOK LJUDSKE TOPOVSKE KUGLE

Prva osoba koja je ispaljena iz topa je bila, zamislite, 14 godišnja djevojčica imena Zazel. Ona je daleke 1877. godine prvi put ispaljena u Royal Aquariumu u Londonu. Ove godine, rekord od 63 metra postavio je David “The Bullet” Smith Jr. The Bullet inače do sada ima preko 5.000 ispaljivanja iz topa!

 

NAJDUŽE VRIJEME POD VODOM BEZ ZRAKA

Najviše što normalan čovjek može izdržati pod vodom je dvije do tri minute, nakon toga slijedi smrt. Legendarni Houdini je mogao zadržati dah do četiri minute a svjetski rekorder u zadržavanju daha pod vodom jest Švicarac Peter Colat s nevjerojatnim vremenom od 19 minuta i 21 sekunde.

 

NAJVIŠI SKOK MOTOCIKLOM

Australska freestyle motocross legenda Robbie Maddison je u svojoj, kako je sam rekao, najopasnijoj točki ikada, postavio rekord u „skoku u vis“ motociklom. Nakon što se zaletio preko 11 metara visoke rampe, Maddison je poletio 32 metra u vis te je uspješno preletio preko replike Slavoluka pobjede u Las Vegasu.

 

NAJVIŠI PAD KAJAKOM NIZ VODOPAD

Ovisnik o skokovima niz vodopade, Tyler Bradt, 2009. je napravio nešto izuzetno opasno. Sa svojim kajakom se „spustio“ niz Palouse Falls u Washingtonu. Pad od 62 metra je trajao četiri sekunde a Bradt je prošao „samo“ sa slomljenim zglobom i lopaticom.

 

NAJVIŠE PENJANJE UZ ZGRADU

Barem trenutno, rekord francuskog Spider-mana Alaina Roberta ne može biti oboren. Razlog je jednostava, trenutno u svijetu ne postoji veća zgrada od Burj Khalife u Dubaiu. Robert, inače poznat po tome što ne koristi nikakvu sigurnosnu užad, ovaj put je morao koristiti samo djelomično užad, ali to ne umanjuje njegov nevjerojatan podvig. Za one koji ne znaju Burj Khalifa je visok 828 metara.

 

NAJVIŠE I NAJDUŽE HODANJE PO ŽICI

Mogli bi slobodno reći da je ovo najimpresivniji kaskaderski poduhvat koji smo ikada vidjeli. U južnoj Bavariji, na planini Zugspitze Freddy Nock je na visini razapeo šest centimetara debelo uže, i to na visini od preko 1.000 metara! Bez ikakve motke, kojom bi držao ravnotežu, i bez ikakvih sigurnosnih konopaca Freddy Nock je po užetu prohodao dužinu od 350 metara!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Juventus: 5 stvari koje biste trebali znati

Nogometaši Juventusa su na putu osvajanja trećeg uzastopnog naslova prvaka Italije, a mi vam donosimo neke zanimljivosti o najuspješnijem talijanskom nogometnom klubu   1. JUVENTUS ...