Evolucija Batmobila kroz godine

0

Od 1966. godine, kada se u TV seriji prvi put pojavio, pa do danas, Batmobil se drastično promjenio!

 

„Burtonov Batmobil je i dan danas najprepoznatljiviji Batmobil koji se ikada pojavio!“

 

Batmobil1966

BATMAN TV SERIJA

1966

Prva ekranizacija Batmana nije bila, kako većina misli, Burtonova iz 1989. već malo poznata TV serija Reeda Tuckera, 23 godine ranije. Batmobil je bio u stvari Lincoln Futura koncept koji je producentima prodan za samo jedan dolar! Prvi Batmobil je također prvotno bio obojan u sivo, ali kako je to izgledalo prilično bezlično, obojan je u metalik crnu sa crvenim trakama.

 

Batmobil1989

BATMAN

1989

Prvi pravi Batmobil je donio Tim Burton, koji je htio moćni macho automobil koji će odgovarati Batmanovom karakteru i izgledu. Dizajneri su se stoga bacili na posao i došli s rješenjem po uzoru na automobile koji su 30-tih godina lovili brzinske rekorde. Ovaj Batmobil, je i dan danas najprepoznatljiviji Batmobil koji se ikada pojavio!

 

BatmobilBatmanForever

BATMAN ZAUVIJEK

1995

Na nesreću svih fanova Batmana, Tim Burtona je zamjenio Joel Schumacher, redatelj koji će zauvijek ostati zapamćen kao čovjek koji je zamalo uništio Batman franšizu! Uništavanje je počelo već i novim Batmobilom, iako je većinu dizajna uradio legendarni Hans Rudolf Giger. Batmobil je samim dizajnom i izgledo dobro, ali previše jarkih boja je jednostavno ubijalo doživljaj.

 

BatmobilBatmaniRibon

BATMAN I ROBIN

1997

Posljednji Batman iz Schumacherove ere je izgledao bolje od prethodnika (iz Batmana zauvijek), što se nikako ne može reći za katastrofu od filma. Ono po čemu će ovaj Batmobil biti pamćen jest enormna cijena, pa je proizveden samo jedan primjerak a za snimanje većine scena se koristio model i CGI kako se stvarni ne bi oštetio.

 

Tumbler2

BATMAN TRILOGIJA

2005- 2012

Christopher Nolan se novom trilogijom htio što više udaljiti od prijašnja četiri dijela, pa je htio i nešto novo u voznom parku čovjeka šišmiša. I tako je naš junak dobio, ako nas pitate, najbolje filmsko vozilo svih vremena – supermoćni Tumbler. Mješavina tenka, Humveeja, monster trucka je bila čak brža i od Mercedes CLK-a!

 

BatmanvsSuperman

BATMAN VS SUPERMAN

2016

Redatelj Zack Snyader je prije nekoliko dana objavio prvu sliku novog Batmanovog kostima, kao i novog Batmobila. Iz slike se, nažalost, ne može puno toga otkriti, ali je očigledno da se Batmobil ponovo vraća starom dizajnu, s razlikom što izgleda dosta oklopljeniji nego prije. Da bi vidjeli puni dizajn morat ćemo se strpiti još neko vrijeme.

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Ovisnici o plastičnim operacijama

Potrošili su stotine tisuća dolara, pod nožem su bili stotine puta a rezultati često i nisu bajni     „Jocelyn je shvatila da svog supruga ...