Recenzija serije: Dva i pol muškarca

0

Nakon 12 sezona prikazivanja jako lošim finalom je završila nekada popularna serija

 

2ipolmuskarcainfo

 

Da bi bio najveći, treba se znati povući dok si na vrhuncu, ili barem pri vrhu, ali nažalost malo tko zna prepoznati pravi trenutak, najčešće zbog velikog ega koji sebe još uvijek vidi iznad svih. Pokazalo se to toliko puta, najčešće u sportu, a pokazalo se i u slučaju nekada zabavne serije Dva i pol muškarca. Nažalost, ego Chucka Lorrea je bio prevelik pa jednostavno nije znao (ili htio) prihvatiti da je serija bila uspješna najviše radi Charlie Sheena. I umjesto da seriju završi onog trenutka kada su mu dosadila Sheenova druženja s čašicom i porno zvijezda, Lorre je odlučio „silovati“ seriju do iznemoglosti, odnosno sve dok nije dotaknula samo dno, bacivši pri tom priličnu sjenu na sve ono što je serija nekada predstavljala.

Malo koja je serija donjela svom glumci idealniji lik od Dva i pol muškarca Charlie Sheenu. Jer Charlie Harper je sve ono što je i Charlie u privatnom životu – „razmaženi“ bogataš koji rijetko radi ali pliva u novcu, koji svaki dan završi sa drugom ženom, koji jednostavno ne može ostvariti normalnu vezu, te koji vrijeme između aktivnosti u krevetu provodi družeći se s njegovim prijateljem whiskeyem kao i magičnim prahom. Nije ni čudo što je Sheen izgledao tako prirodno i što je bio na tragu svojih legendarnih uloga iz Kakvi frajeri. 

Serija je odlikovala i mnogim ostalim osebujnim likovima koji su ujedno bili toliko iritantni da su bili zabavni. Njegov brat Alana (Jon Cryer) je škrtac koji će učiniti sve što je potrebno da živi na Charliejevoj grbači, njihova majka Evelyn (Holland Tylor) je hodajuća plastika koja misli samo na sebe i djeca su joj uvijek bila samo nužno zlo o kojem ne treba misliti nakon 18-te (iako nije mislila ni prije), Alanova bivša supruga Judith (Marin Hinkle) je odvratna rošpija koja je oličenje bivše zle žene koja (ponovo) misli samo na sebe i koja smatra da je baš ona žrtva u cijeloj priči, a Berta (Conchata Ferrell) je ljenoguza pomoćnica koja je tu samo da uzme plaću i napravi što manjeg posla. Ipak, koliko god svi ovi likovi bili iritantni, u kombinaciji sa Charlijem, i uvijek zabavnim priglupim Alanovim sinom Jakeom (Angus T. Jones), likovu su imali svoju svrhu i zajedno su tvorili jednu cijelinu koja nam je dnosila pregršt zabave, i sa čijom smo se radnjom često čak mogli i poistovjetiti.

Ali, kuća od karata se počela rušiti onog trenutka kada je Charlie Sheen prestao biti dio serije. Je li mu Lorre trebao dati otkaz ili ne nećemo komentirati, ali ostaje činjenica da bi svatko pametan rekao – bilo je dosta. Serija je već tada završavala svoju devetu sezonu, a gledanost je bila u padu jer su se priče počele ponavljati, pa je tako Charlie po tko zna koji put izbacivao Alana iz kuće (nešto što će se još jednom ponoviti i s Kutcherom). Međutim, ego Lorrea je bio prevelik i jednostavno je htio dokazati ono što su svi znali da nije istina – da Charlie nije nositelj serije, te da serija može bez njega. I iako je Ashton Kutcher čak bio i solidan, sve ostalo se doslovno raspalo. Alan Harper je postao još iritantniji nego prije te se pretvorio u veću tetkicu nego Mitch i Cam iz Moderne obitelji, Jack iz Will i Grace ili cijele ekipe iz Glee. Svi oni iritantni likovi više nisu imali protutežu, te su sve njihove mane stršale poput pingvina u Sahari, a smiješan je bio i potez uvođenja ženske verzije Charlieva lika.

Sve to je za rezultat imalo drastično rušenje ugleda serije koja je postala potpuno neprepoznatljiva, bez zanimljivih likova, bez zanimljive priče i bez humora koji će vas nasmijati. Nakon tri sezone, čak je i Lorre shvatio da je vrijeme da se priča zaključi, ali je to uradio iskoristvši priliku da se dodatno razračuna sa Sheenom. Zadnja prikazana epizoda Dva i pol muškarca je na kraju ispala vjerojatno jedno od najgorih finala TV serija ikada dovevši tako seriju doslovno na samo dno!

Šteta, jer Dva i pol muškarca su nam priredili toliko zabavnih večeri, a čak je i danas, kada se na jednoj domaćoj repriznoj televiziji stalno vrte iznova reprize, jednako zabavno gledati epizode sa Charliem.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Obnovljeni BMW M135i

Nakon nedavno obnovljene serije 1, BMW je obnovio i njezino najsnažnije izdanje   Nakon što je BMW nedavno obnovio seriju 1, sad je na red ...