Recenzija: Divljaci

0

Oliver Stone se vratio za njega neuobičjenim filmom prepunim akcije, nasilja i uzbuđenja

 

INFO

Premijera: 13. rujan 2012.

Redatelj: Oliver Stone

Uloge: Blake Lively, Taylor Kitsch, Aaron Taylor-Johnson, Salma Hayek, John Travolta, Benicio Del Toro, Marco Morales

 

KULT FAKTOR: 7,2

Nakon dvije godine od nastavka Wall Streata Oliver Stone se vratio. Čovjek koji posljednjih petnaest godina režira filmove kao na kapaljku ovaj put donosi netipični film za njega. Naučeni da nam kroz svoje filmove donosi lekcije o tome koliko je Amerika nedemokratska zemlja, i koliko je cijelo društvo korumpirano, Stone ovaj put donosi pravi triler o trgovini drogom. Istina, i ovdje je provučena priča o korumpiranosti, ali sve je to u drugom planu, akcija i ljubavni trokut ipak dominiraju filmom.

Chon i Ben su dva prijatelja još od studija, koji proizvode najkvalitetniju travu na svijetu. Ben (Aaron Taylor-Johnson) je zadužen za poslovni dio dok je Chon (Taylor Kitsch), bivši specijalac, snaga koja utjeruje dugove i brine se, nazovimo to tako, o likvidnosti. Zajedno dijele bogatstvo ali i djevojku O (Blake Lively). Njihov život će se promjeniti kada nerko bossica Elena poželi ući u biznis s njima a oni je odbiju.

 

GLEDLJIVOST: 7,3

Naviknuti na filozofske epove Olivera Stonea, koji često traju i više od tri sata, ostali smo iznenađeni ležernošću i dinamičnošću Divljaka. Film doslovno nema dosadnog dijela, pa čak niti uvodnih 40-tak minuta u kojima nas Blake Lively uvodi u cijelu priču.

Iako su tu svi elementi filmova Stonea, prije svega kroumiranost na svim nivoima, Divljaci su prije svega tipičan triler pun akcije, dinamike i preokreta u priči. Naći boljku u gledljivosti filma je teško, jer unatoč ozbiljnoj priči film je toliko ležeran da će vam dva sata proći nevjerojatno brzo.

Iako se priča vrti oko Kitcha, Johnsona i Lively, show su definitivno ukrala tri sporedna lika koja tumače iskusne hollywoodske legende. Salma Hayek je kao bešćutna narco vladarica izuzetno sexy, John Travolta je u pauzi ganjanja stjuarda još jednom pokazao svoju glumačku genijalnost, dok je posebna priča Benicio Del Toro koji je jednostavno briljantan.

 

MUŠKOST: 7,1

Kada su i filmu nasilje, droga, dekolte Salme Hayek i Blake Lively u trojcu rekli bi da je ovo prava poslastica za muškarce. Međutim, film je, kao i većina triler, idealan za odlazak u kino s djevojkom ili suprugom, ali samo ukoliko mogu probaviti par prilično nasilnih scena.

Najveći mamac za muškarce će biti scene sexa s Blake Lively međutim moramo vas razočarati – iako se Blake sexa u tri scene, u svakoj je odjevena! A scena trojca? Ako ste mislili da bi ta scena bila dobra za nagovaranje vaše djevojke na takvu akciju, moramo vas upozoriti da su u trojcu dva muškarca.

I dok Blake Lively i nije toliko sexy u ovom filmu, isto se ne može reći za Salmu Hayek. Vlasnica jednog od najboljih dekoltea Hollywooda izgleda nevjerojatno poželjno kao okrutna vladarica.

Sve ostale scene se vrte oko nasilja i droge pa vjerujemo da će svaki muškarac biti zadovoljan viđenim.

 

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

40 načina kako smršaviti

Ukoliko ste od onih koji smatraju da bi trebali izgubiti koji kilogram evo kako to možete i ostvariti!   1. Imajte jasan cilj. Prvo i ...