Kategorije
Satovi

Supertočno A. Lange & Sohneovo limitirano izdanje

SIHH, odnosno Salon International de la Haute Horlogerie Genève, uz Baselworld najveći sajam satova na svijetu je jučer završio, pa su svijetu predstavljeni novi modeli renomiranih proizvođača. Ne biti na SIHH-u je kao i ne postojati, stoga su sve ugledne satne manufakture požurile predstaviti svoje najnovije modele. Među onima koji su se pojavili je bio i A. Lange & Sohne, jedna od najelitnijih satnih manufaktura koja spada u sam vrh urarstva. Njemački proizvođač je predstavio cijeli niz novih modela, a jedan od onih koji su privukli najveću pažnju je bez sumnje Richard Lange Jumping Seconds.

Iako A. Lange & Sohne ovaj sat predstavlja kao sat namijenjen znanstvenicima koji provode istraživanja, malo je teško zamisliti da će se netko tko radi u laboratoriju odlučiti nositi na ruci limitirano izdanje sata koje vrijedi 600.000 kuna! Međutim, bez obzira na to, ne može se ne pohvaliti manufakturu iz Glashuttea na izvrsno odrađenom poslu.

Današnji trend da satovi postaju sve veći i veći, s kućištima iznad 45 mm, A. Lange & Sohne s ovim satom nije odlučio pratiti već je donio elegantni sat čije je kućište „samo“ 40 mm, te debljine 10,6 mm. S obzirom na novi komplicirani mehanizam L094.1, očekivale su se puno veće dimenzije. Iako manjih dimenzija nego njegova braća iz A. Lange & Sohne linije, ovaj sat još uvijek nudi odličnu preglednost te tipični A. Lange & Sohne dizajn. Tako je i kod ovog sata display podijeljen na tri dijela, najveći s kazaljkom za sekunde, te dva s kazaljkama za sate, odnosno minute. Onima koji se nisu već susretali s A. Lange & Sohneovim satovima to će možda na prvu biti čudno, ali je i nešto na što se lako priviknuti, te što vrlo brzo počinje dobivati svoju draž.

Između donja dva brojčanika, koja se preklapaju, se nalazi mali trokut koji služi kao indikator stanja rezerve snage. Kada trokut promijeni boju u crvenu ostalo je samo 10 sati rezerve snage. Mnogi smatraju da je možda i jedina boljka A. Lange & Sohneovih satova relativno mala rezerva snage, a iznimka nije ni ovo limitirano Richard Lange Jumping Seconds izdanje čija je rezerva snage 42 sata, stoga je redovno navijanje mehanizma nešto što vlasniku treba „ući u naviku“.

Ovaj sat donosi i nekoliko zanimljivih mehaničkih posebnosti kako bi sat bio iznimno točan, te samim tim podoban za znanstvenike kojima je točnost najvažnija stavka. Jedna od njih je i „constant force“, maleni uređaj dodan mehanizmu koji sprječava fluktuacije u prijenosu snage s mehanizma na kazaljke, posebno kada je sat pri dnu rezerve snage. Ovaj mali uređaj se aktivira svake sekunde, održavajući tim sat posebno točnim.

Kao što smo već spomenuli, zbog svoje velike cijene (što je zajedničko svim A. Lange & Sohne satovima), ovaj će sat teško naći svoje kupce među znanstvenicima, ali će zato svoje mjesto naći među kolekcionarima i bogatim poslovnim ljudima.

 

AlangeSohneJumpingSeconds

Kategorije
Satovi

Prvi pametni sat koji izgleda otmjeno!

Na ruci pravog muškarca, koji drži do toga da bude muškarac sa stilom, smartwatch se ne bi trebao naći. Baš kao i digitalni satovi, i smartwatchovi su nešto što baš ne ide uz klasičan izgled koji preferiraju muškarci koji drže do sebe. Međutim, sve bi se to moglo promijeniti s obzirom da je Samsung na CES-u u Las Vegasu napravio korak naprijed sa svojom kolekcijom Gear S2 Classic! Već na predstavljanju svog novog modela Samsung je predstavio i liniju Classic za sve one koji koji vole bezvremenski, klasičan dizajn sata s crnom završnom obradom i kožnim remenom. Ali, Samsung je sada otišao i korak dalje pa je predstavio mogućnost izbora sata s kućištem od 18 karatnog rozog zlata ili platinastim kućištem. Novi modeli unutar Classic linije donose i kompaktibilnost sa svim remenima, pa niste ogranični samo na ponuđene opcije te ih možete bez problema zamijeniti sa standardnim NATO, pa čak i Milanese remenom. Novi Gear S2 Classic donosi i nove komplikacije, pa osim vremena pokazuje i dane i datume, kao i mjesečeve mijene. Jednom riječju – izgledaju bliže klasičnom otmjenom satu nego iti jedan pametni sat ikada prije!

Kao i standardni Gears S2 Classic model, i ovaj je tanak samo 11,4 mm te donosi lagan i kompaktan dizajn ručnom zglobu. Zaslon je i dalje 1,2 inčni s rezolucijom 360×360 px. Korisnik može lako provjeravati elektroničku poštu i novosti, a mogu poslati i kraće poruke izravno s ručnog zgloba. Baterija omogućuje trajanje do tri dana a puni se preko bežičnog punjača.

Cijena ovih modela još nije određena ali će sigurno biti puno veća od klasičnog modela.

 

Foto: Samsung

 

Samsung_Gear_S2_classic1

Samsung-Gear-S2-classic2

Kategorije
Satovi

IWC-ov monstruozni retro pilotski sat

Lansiran daleke 1940. godine Big Pilot’s Watch je bio ne samo najveći IWC-ov ručni sat već je bio i pokretač proizvodnje pilotskih satova u ovoj uglednoj švicarskoj satnoj manufakturi. Punih 75 godina, ovaj je upečatljivi pilotski sat bio IWC-ov rekorder po veličini kućišta, sve dok početkom ove godine IWC nije predstavio njegovog nasljednika – Big Pilot’s Heritage Watch. Ovaj monstrum je sa svojim enormnim 55 mm kućištem postavio novi IWC-ov rekord, a kao limitirano izdanje bit će proizveden u samo 100 primjeraka te je prije svega namijenjen kolekcionarima satova i ljubiteljima velikih pilotskih satova. U isto toliko primjeraka bit će proizvedena i manja, 48 mm, verzija (prikazana na glavnoj slici).

Ali nije veličina kućišta, napravljenog od titana, jedino što privlači na ovom satu. Od atraktivno dizajniranog brojčanika, boje, kao i boje osvjetljenja kazaljke i brojki, do posebno dizajnirane krunice otporne na oštećenja i retro kožnog remena, ovaj sat je jednostavno napravljen da privlači pozornost!

Pri dizajniranju Big Pilot’s Heritage Watch sata vodilo se računa da se poštuje povijest originalnog sata iz 1940-te godine. U to vrijeme pilotski satovi su pravljeni po uzoru na instrumente iz kokpita, a satovi su bili veliki, s velikim brojevima, kako bi bili što vidljiviji pri svim uvjetima na visinama. Brojke i kazaljke originalnog Big Pilot’s Watch sata su bile premazane radijem bež boje, da bi se kasnije otkrilo da ta kombinacija, zbog zračenja, i nije najbolja za zdravlje pilota pa je zamijenjena sigurnijim materijalima.

Novi sat zadržava retro izgled svog prethodnika, uz povećanje kućišta koje je sada od titana kako bi težina ovog glomaznog sata bila što manja, pa je novi sat sa svojih 150 grama manje opterećenje za ruku od originala koji je bio 33 grama teži. Kućište je inače obrađeno tako da ne reflektira svijetlo, što je za pilote izuzetno važno kako ih ne bi zaslijepilo, ali i odalo položaj. Po uzoru na original, brojka 12 je zamijenjena trokutom sa dvije točkice, kako bi u mraku piloti lakše procijenili vrijeme i položaj. Za razliku od svog uzora, novi sat nema klasičnu kazaljku sekundi, već poseban brojčanik koji se nalazi na poziciji „6 sati“.

Satom dominira i velika krunica koja je još jedan hommage originalu. U to vrijeme su piloti nosili debele rukavice pa su krunice morale biti velike, što je Big Pilot’s Heritage Watch kopirao, s tim da je krunicu posebno dizajnirao kako se sat ne bi mogao previše naviti, što bi moglo dovesti do oštećenja mehanizma. Kompleksni  98300 mehanizam je, kao i kod svih pilotskih satova, zaštićen od utjecaja magnetskih polja, a omogućuje i rezervu snage od 46 sati.

Po uzoru na klasični IWC-ov pilotski sat i nova verzija donosi kvalitetan, masivni kožni remen. IWC je još prije 75 godina osmislio poseban sustav povezivanja ovog remena jer su se satovi nosili preko pilotskog odijela, pa je trebalo spriječiti da spadne s ruke kada je pilotova ruka spuštena. Remen na Big Pilot’s Heritage Watch satu istovremeno izgleda i retro i kvalitetno, te itekako pridonosi atraktivnom izgledu sata.

Cijena ovog izuzetnog sata još nije definirana, ali prema prvim najavama trebala bi iznositi oko 112.000 kn.

 

iwcbigpilotsheritage3

Kategorije
Satovi

NAGRADNA IGRA: Ovaj sat može biti vaš!

Kako li je lijepo kad možemo nagraditi naše vjerne čitatelje! A ovaj put, zahvaljujući DICTA satovima i nakitu, imamo jako lijepu nagradu – atraktivni Breil Oceano ručni sat! Ukoliko ste ljubitelj satova koji odišu muškošću ovo je sat koji ćete ponosno pokazivati na ruci. Sa svojim velikim 47 mm kućištem i NATO remenom (a u kompletu dobijate i gumeni remen), ovaj sat itekako privlači pozornost.

Ovaj ljepotan može, uz malo sreće, biti i vaš! Sve što trebate jest poći na našu facebook fan stranicu i u postu u kojem objavljujemo nagradnu igru ostaviti komentar – što vama znači dobar sat, koji sat imate ili koji je vaš omiljeni brend satova. Isto možete napraviti i u komentarima ispod ovog teksta. Nije teško zar ne?

Nagradna igra traje do 31. siječnja, nakon čega ćemo slučajnim odabirom izabrati jednog sretnog dobitnika čije ćemo ime objaviti na našoj facebook fan stranici 1. veljače!

Sretno!

 

nagradnaigrabreil2

Kategorije
Satovi

5 najpopularnijih satova s vječnim kalendarom

Jedni od najkompliciranijih satova, ujedno i najskupljih što ste mogli vidjeti i u našem katalogu satova, su oni koji imaju vječni kalendar. Tzv. “perpetual” kalendari osim dana u mjesecu računaju i prijestupne godine te ih ne treba prilagođavati i po više od 100 godina! A ovih pet satova su najpopularniji satovi s vječnim kalendarom koji se trenutno mogu pronaći na tržištu.

 

patekgrandcomplicationskalendar

PATEK PHILLIPE GRAND COMPLICATIONS

Patek Phillipe je poznat po izuzetno kvalitetnim satovima koji se mogu pohvaliti s velikim brojem satnih komplikacija, a jedna od tehnički najsavršenijih Patek Phillipeovih linija je i Grand Complications koji među ostalim donosi i vječni kalendar. Grand Complications dolazi s 41 mm kućištem koje, osim kronografa, prikazuje i datum (dan i mjesec), dan u tjednu kao i doba dana – dan ili noć.

 

IWC-Portugieser-Perpetual-Calendar_kalendar

IWC PORTUGIESER PERPETUAL CALENDAR

Proizvođač satova iz Schaffhausena poznat je po klasičnim i ikonskim satovima među kojima je svakako i Portugieser (prije poznat i kao Portuguese). Njihovo posebno izdanje, Perpetual Calendar, je tehnološki savršen sat s vječnim kalendarom koji godinu prikazuje čak sa sve četiri brojke. Dolazi u prelijepom 44 mm kućištu od zlata, s brojnim satnim komplikacijama, te s rezervom snage od 70 sati.

 

iwcdavincikalendar

IWC DA VINCI

Svoje korijene ovaj neuobičajen (za IWC) model vuče još iz 1985. godine kada je Kurt Klaus dizajnirao okrugli Da Vinci s kronografom i vječnim kalendarom. Od 2007. godine IWC je promijenio izgled 44 x 52 mm kućišta, a sat ima o novi mehanizam koji se razlikuje od onoga u Portugieseru, te koji se sada sastoji od čak 474 dijela. Da Vinci dolazi i s flyback funkcijom.

 

jaegerlecoultrkalendar

JAEGER-LECOULTRE MASTER GRAND REVEIL

Jedini sat na ovoj listi čije je kućište napravljeno od nehrđajućeg čelika je zanimljiva kombinacija sata s vječnim kalendarom i mehaničkim alarmom. Godina se, kao i kod Portugiesera prikazuje sa četiri znamenke, ali dosta manjim brojkama, a osim datuma, dana u tjednu i mjeseca Ovaj Jaeger-leCoultreov sat pokazuje i mjesečeve mijene i to prilagođene na kojoj se hemisferi nalazite.

 

Jules-Audemars-Dragon-Perpetual-Calendar

AUDEMARS PIGUET JULES AUDEMARS

Iako mnogi smatraju da je Royal Oak najbolji Audemars Piguetov sat, što i jest, titula najprodavanijeg i najpopularnijeg njihovog sata s vječnim kalendarom ipak pripada Jules Audemarsu. Ovaj zlatni sat (kućište mu je od zlata), je poznat po jednom od najtanjih mehanizama koji je čak i s vječnim kalendarom visok samo 4 mm! Uz datum, dane u tjednu, i mjesece Jules Audemars prikazuje i mjesečeve mijene.

Kategorije
Satovi

Brendovi satova: Hublot

Povijest velike većine brendova satova je prava knjiga čije stranice sežu i po više od 100 godina u prošlost. U usporedbi s njima, Hublot je tek na počecima karijere jer je njegova povijest stara „samo“ 36 godina. Međutim, to što ima puno manje iskustva ne znači da Hublot kaska za poznatijim imenima, dapače, u samo 30-tak godina uspio se probiti u sami vrh, a kada je riječ o inovacijama, pogotovo u materijalima i tehnologijama izrade, Hublot je i na samom vrhu!

Zanimljiva priča počela je još 1976. godine, iako je Hublot osnovan četiri godine kasnije. Talijan Carlo Crocco, koji je tada radio za talijansku grupu Binda čiji dio su i Breil satovi, je odlučio dizajnirati i napraviti svoj sat te osnovati svoju kompaniju. Trebale su mu tri godine istraživanja i proizvodnje da napravi prvi svjetski sat koji je imao remen od prirodne gume. Kako je njegov sat, koji je imao i zlatno kućište, izgledao kao brodsko okno, Crocco je svoju novu tvrtku nazvao Hublot, što je francuska riječ upravo za brodsko okno. Pun elana svijetu je svoje dijelo predstavio na najuglednijem sajmu satova, Baselworldu, 1980. godine, ali je doživio potpuni fijasko jer nije ostvario niti jednu jedinu narudžbu. Međutim, Croccoa to nije pokolebalo te je nastavio promovirati svoj sat, pa je do kraja godine ostvario narudžbe u visini dva milijuna dolara. Ime Hublot konačno se pojavilo na svjetskoj sceni!

Posao je iz godine u godinu rastao te je Crocco s vremenom shvatio da ne može i dizajnirati satove i voditi tvrtku pa se bacio u potragu za odgovarajućom osobom. Našao ju je 2003. godine u Jean-Claudeu Biveri, tadašnjem predsjedniku Omege. Energični Bivera se brzo bacio na posao te je 2005. godine na Baselworldu predstavio Big Bang kolekciju. Big Bang je odmah ostvario uspjeh, te se u samo godinu dana promet sa 24 milijuna švicarskih franaka popeo na preko 100!

Hublot danas više nije u vlasništvu svog osnivača Carla Croccoa jer ga je 2008. godine kupio francuski luksuzni konglomerat LVMH u čijem vlasništvu su luksuzna imena poput Diora, Louis Vuittona, Donne Karan, Moeta, Dom Perginona, Givenchyja te brendovi satova poput TAG Heura i Zenitha. Međutim, novi vlasnik je omogućio Hublotu da više nego ikada ulaže u nove materijale i tehnologije. Hublot je tako 2009. godine  predstavio novu metodu otrkivanja krivotvorenih satova  pomoću koje na njihovom serveru možete otkriti koliko je autentičan vaš sat, a dvije godine kasnije svijetu je predstavio Čarobno zlato, mješavinu zlata i keramike otpornu na ogrebotine. Hublot tu nije stao pa je 2014. predstavljen i sat čiji je brojčanik napravljen od osmija, jednog od najrjeđih materijala na svijetu, a patentirali su i jedinstveni koncept rezanja tankih komadića stakla.

Satna manufaktura, smještena u švicarskom Nyonu, jako puno ulaže i u promociju svojih satova kroz sport pa je sponzorirala nogometne klubove Manchester United, Bayern, Juventus, Paris Saint-Germain i Ajax, a koliko im je važan nogomet potvrdili su i ugovorom s FIFA-om kojim su postali službeni mjeritelji vremena na Svjetskim prvenstvima u Južnoj Africi i Brazilu. Kako su Hublotu preciznost i brzina izuzetno važni, pronašli su se i u svijetu Formule 1 gdje su također bili službeni mjeritelji vremena, te kroz sponzorske ugovore s Ferrarijem.

Hublot se može pronaći na rukama mnogih uspješnih ljudi, a među njihovim ambasadorima su bili i vozač formule 1 Ayrton Senna, nogometna legenda Diego Maradona, glumac Jet Li te najbrži čovjek na svijetu – Usain Bolt! Jedan od najvećih ljubitelja Hublotovih satova je i šef Formule 1 Bernie Ecclestone koji je zbog Hulbota jednom i dobro nastradao. Četvorica maskiranih napadača su 2010. godine napala Ecclestonea u Londonu, te su mu nakon što su ga pretukli ukrali skupocijeni Hublotov sat. Bernievo pretučeno lice Hublot je kasnije iskoristio u reklamnoj kampanji uz slogan „Pogledajte što će ljudi učiniti za Hublot“!

Kategorije
Satovi

Novi Baume & Mercierov atraktivni otmjeni sat

Baume & Mercier je poznat po proizvodnji kvalitetnih satova po razumnoj cijeni, i mnogi ga smatraju idealnim satom za uvod bilo kojeg muškarca u svijet luksuznih satova. Ovaj švicarski proizvođač satova nastavlja oduševljavati svojim proizvodima, a novi razlog za radost dali su nam Clifton Complete Calendar Chronograph, satom koji će predstaviti na nadolazećem Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) sajmu satova u Genevi koji se održava od 18. do 22. siječnja 2016. godine.

Prelijepi i otmjeni Clifton Complete calendar Chronograph dolazi sa 43 mm kućištem od nehrđajućeg čelika unutar kojeg se krije pouzdani automatski mehanizam Valjoux 7751 s rezervom snage od 42 sata. Mehanizam je vidljiv kroz stražnju stranu koja je napravljena od safirnog stakla. Otmjen izgled sata nadopunjuje i remen od kvalitetne kože.

Cijena sata će biti predstavljena na SIHH-u, a prema najavama kretat će se oko 4.000 eura.

 

baumemercier4c2

Kategorije
Satovi

Bulova Sea King Deep Diver za esktremne dubine

Bulova je poznata po svojoj Precizionist liniji satova koja se odlikuje super preciznim satovima, ali kvalitetom niti malo ne zaostaju ni njihovi ronilački satovi. Američki proizvođač u vlasništvu Japanaca je posebno ponosan na svoj novi Sea King Deep Diver sat koji je vodootporan do dubina od čak 1.000 metara. Iako je, naravno, ne moguće zaroniti na tu dubinu, svejedno je impresivno pročitati ovakav podatak.

Robusno 50 mm kućeište od titanija, materijala poznatog po otpornosti, u sebi krije precizni japanski mehanizam, ali i helijski ventil kako bi se spriječio ulazak vode i omogućilo satu da izdrži ogroman pritisak velikih dubina.

Uz safirno staklo, istaknute kazaljke i oznake vremena, prozor datuma i krunicu na navoj, Sea King Deep Diver donosi i kvalitetni gumeni režim prilagođen ekstremnim uvjetima koji vladaju na velikim dubinama.

Deep Diver je ograničena serija Sea Kinga, proizvedena u samo 500 primjeraka, a po cijeni od 9.972,00 kn možete ga kupiti OVDJE.

 

bulovadeepdiver2

Kategorije
Satovi

Brendovi satova: Tudor

Rolex za one malo manje dubokog džepa – tako bi otprilike mogao zvučati opis Tudor satova. Neki bi to mogli doživjeti kao omalovažavanje, kao što se npr. Škodu Octaviju naziva Passatom za siromašne, ali u slučaju Tudora ova izjava se savršeno može prilijepiti jer je Tudor i osnovan s namjerom da se satovi odlika Rolexa ponude s nešto nižom cijenom. Naime, 1926. godine Hans Wilsdorf, utemeljitelj Rolexa, je pokrenuo novo ime koje će proizvoditi kvalitetne satove koji će zadržati sve odlike Rolexa, ali će biti cjenovno pristupačniji. Ta je ideja provedena u stvarnost na način da su u Rolexova kućišta stavljani mehanizmi i mnogi drugi dijelovi drugih proizvođača. Mnogi su tada odmahivali rukom, ali su Tudor satovi, koji su ime dobili po jednoj od najpoznatijih britanskih kraljevskih obitelji, brzo uspjeli na tržištu baš zato što su uz pristupačniju cijenu nudili i otpornost, preciznost i pouzdanost.

Tudor je od samih početaka radio na imageu satova za ekstremne uvjete, pa se 1952. godine, kada je predstavljen Oyster Prince, prikazivalo muškarce koji na radu u ekstremnim uvjetima na svojim rukama nose upravo taj sat. Samo dvije godine kasnije, Tudor je otišao i u dubine predstavivši danas dobro poznati model Oyster Prince Submariner koji se odlikovao izdržljivošću, pouzdanošću i preciznošću, pa je brzo postao jedan od najomiljenijih ronilačkih satova među profesionalcima. Vrhunske profesionalne karakteristike Submarinera potvrđene su i uporabom Tudora kao službenih satova američke i francuske mornarice.

Od 60-ih godina 20. stoljeća Tudor mijenja logotip iz grba obitelji Tudor u štit i posvećuje više pažnje tehničkom dizajnu i robusnosti, inspirirani profesijama koje se smatraju opasnima. Ujedno, 1970. godine, Tudor predstavlja i svoj prvi kronograf – Oysterdate.

Tudor jako puno pozornosti posvećuje i svojoj povijesti pa je ponosan i na svoju Heritage kolekciju u sklopu koje se izbacuju satovi inspirirani satovima iz Tudorove bogate povijesti. Satovi poput Black Baya, inspiriranog legendarnim Submarinerom, Rangera, inspiriranog Oyster Prince Rangerom, ili Chrono Blue inspiriranim istoimenim satom iz 1973. godine, će malo koga ostaviti ravnodušnim.

Isto se može reći i za nove serije, poput Fastridera kojim se slavi partnerstvo sa Ducatijem, Noth Flaga za ljubitelje avantura u ekstremnim uvjetima, i Pelagosa, jednog od najsavršenijih klasičnih mehaničkih ronilačkih satova. Tudorovi satovi danas možda najviše nalikuju TAG Heueru – veliki sportski satovi koji se svojim izgledom oslanjaju na retro izgled, a ponose se na savršeno funkcioniranje u sportskim i ekstremnim uvjetima.

Mnogi će reći da je TAG Heuer uspješniji, ali Tudor u sebi ima Rolexova krvna zrnca, a za mnoge je baš to ono što će presuditi da si kupe jedan primjerak. Za kraj, da se nadovežemo na uvodnu rečenicu. Možda Tudor jest pokrenut kao Rolex za siromašnije, ali Tudor je odavno i više od toga. Tudora danas mnogi vide kao – nešto drukčiji Rolex.

Kategorije
Satovi

Longinesov sat za mjerenje pulsa!

Nakon što je nedavno predstavio Column-Wheel Single Push-piece Chronograph, sat inspiriran satovima iz 40-tih godina prošlog stoljeća, Longines je odlučio inspiraciju pronaći u još ranijem vremenu! Pulsometer Chronograph, kako mu samo ime i govori, je inspirian modelom koji se ranih 20-tih godina prošlog stoljeća koristio u medicini za precizno mjerenje otkucaja srca pacijenta.

Longinesov sat tako ponovo osvaja svojim retro izgledom, kombinacijom bijelog brojčanika i crnih arapskih brojki, pa će oduševit će sve one koji vole klasiku. Posebnost ovog sata je skala za mjerenje pulsa kojom vrlo precizno možete izmjeriti brzinu otkucaja vašeg srca.

Pulsometer Chronograph dolazi s čeličnim kućištem promjera 40 mm, safrinim staklom i na prednjoj i stražnoj strani, Longinesovim automatskim kalibrom te vodootpornosti do 30 metara. Klasični izgled ovog sata zaokružuje i otmjeni retro remen od krokodilske kože! Cijena sata se kreće oko 30.000 kuna.

 

LonginesPulsometerChronograph3