Casanova: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Talijanski avanturist iz 18. stoljeća ostat će zapamćen kao vjerojatno najveći zavodnik svih vremena

 

1. CASANOVA JE BIO BISEKSUALAC

GiacomoGiralmo Casanova je zapamćen kao zavodnik koji je zaveo tisuće žena, odnosno kako je netko izjavio – čovjek koji je osvojio pola žena Europe- Međutim, poznato je i da je, iako je preferirao žene, Casanova barem tri puta bio i s muškarcima. Prvi se spominje Camille, zatvorenik koji je činio društvo Casanovi dok je bio lišen slobode, a u svojim memoarima spominje i Ismaila na putu za Konstantinopol te poručnika Lunina iz St. Petersburga. Međutim, s obzirom da je spavao s tisuće žena, a u memoarima ih spominje „samo“ 116, vrlo je vjerojatno i da je broj muškaraca bio puno veći.

 

2. CASANOVA JE JEO 60 KAMENICA DNEVNO

Da su kamenice odličan prirodni afrodizijak govori se još od vremena Casanove koji je trebao energiju kako bi mogao odvući u krevet toliko veliki broj žena. Kamenice su navodno odličan afrodizijak zbog kombinacije željeza, cinka i dopamina, a ta kombinacije je očigledno pojačavala i Casanovin libido pa je jeo 60 kamenica dnevno. Ipak, unatoč tome, Giacomo Girolamo Casanova je uvijek govorio da su njegovo najbolje jelo – žene.

 

3. KORISTIO JE LIMUNOVU KORU KAO KONTRACEPCIJU

U kasnijem razdoblju svog života, nakon što je već prošao veći broj spolnih bolesti, Casanova je odlučio koristiti koru limuna kao svojevrsnu kontracepciju kako bi se zaštitio od bolesti i neželjenih potomaka. Sigurno vam zvuči smiješno (i jest) stavljanje kapice od limuna na spolovilo, ali izgleda da je Casanova bio ispred svog vremena i da njegov postupak nije baš bio potez luđaka. Naime, istraživanja su pokazala da prirodne kiseline koje se nalaze u limunovom soku ubijaju spermije, te da čak mogu djelovati kao zaštita od AIDS-a i ostalih spolnih bolesti!

 

4. CASANOVA JE POBJEGAO IZ ZATVORA

Casanova je bio ljubitelj okultnog još od svoje osme godine kada se izliječio od stalnih krvarenja iz nosa. Magija ga je uvijek zanimala, ali ne treba podsjećati da u njegovo vrijeme se na okultno i nije gledalo blagonaklono. Stoga ne čudi da je 1775. godine uhićen i osuđen na pet godina zatvora u tada zloglasnom Doge’s Palace zatvoru. Međutim, Casanova nije imao namjeru biti zatvoren na pet godina bez žena pa je, nakon što je u dvorištu zatvora našao željezni križ, zajedno s kolegom prokopao tunel i pobjegao. Nakon toga je prebjegao u Pariz gdje je i napisao priču o svom bijegu.

 

5. PARIŽANIMA JE OSMISLIO LUTRIJU

Dvije godine nakon bijega je uspio nagovoriti Luja XV da mu ogranizira lutriju kako bi Francuzi skupili novac za vojnu akademiju. Iako je ideja bila jednostavna, Luj se toliko oduševio da je imenovao Casanovu nadglednikom cijele lutrije, obećavši mu pri tome veliki postotak. Lutrija se pokazala punim pogotkom, a odlično je prošao i vječni kockar Casanova koji je postao milijunaš!  Od svog dijela kupio je tvornicu svile, a lutrija je postala u nešto što je danas poznato kao Loterie Nationale.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments