Budite super fit ovo ljeto

0

Donosimo vam sedam jednostavnih savjeta da se ovo ljeto osjećate bolje nego ikada

 

„Plivanje je savršen trening i njime možete postići puno više nego u teretani, stoga plivajte što više možete“

 

TRČITE

Umjesto da se izležavate subotom, dignite se ranije prije nego sunce zaprži svom snagom i trčite laganim tempom. Osim što ćete dobiti na kondiciji i ojačati srce, cijeli dan ćete se osjećati bolje. Za sami početak postavite si neku daljinu koju možete ostvariti bez prevelikog napora te svaki tjedan trčite par stotina metara više. Ukoliko se želite pošteno izmoriti trčite u fazama – lagani tempo, sprint, hodanja.

 

PROVEDITE ŠTO VIŠE VREMENA U VODI

Ljeto je vrijeme koje se provodi na moru, ili ukoliko nemate mogućnosti na bazenu ili jezeru. Ovo ljeto vodu shvatite kao odličnu priliku za zadravi život a ne samo za zabavu. Plivanje je savršen trening i njime možete postići puno više nego u teretani, stoga plivajte što više možete. Isprobajte i jedrenje na dasci, ronjenje…

 

UŽIVAJTE U DORUČKU

Koliko je puta rečeno da je doručak najvažniji obrok i da ga se ne smije preskočiti? Unatoč tome, svi mi upravo to i radimo. Ovo ljeto promjenite politiku i uživajte u kvalitetnom doručku. Pod kvalitetnom mislimo na doručak prepun vitamina i proteina, ne obilan. Ovo vam je prvi korak prema zdravlju.

 

JEDITE RIBU TRI PUTA TJEDNO

Najzdraviji izvor proteina je riba pa bi je trebalo jesti tri puta tjedno. Ljeti je barem lako doći do svježe ribe, bilo u supermakretima ili na tržnicama. Riba je izvrsna na roštilju što vam može biti i odličan motiv da pozovete društvo i ujedno se i dobro zabavite.

 

HRANITE SE U 10 OBROKA

Osim beskonačnog izbora ribe, ljeto nudi i još veći izbor voća pa vam je pravo vrijeme da iščistite tijelo i krenete s preporučenih 10 manjih obroka dnevno. Na ovaj način se nećete osjećati naduto a metabolizam će vam raditi kao švicarski sat.

 

RAZVIJTE PLUĆA

Trčanje i ronjenje će itekako pomoći da poboljšate kapacitet pluća i unos kisika u tijelo, međutim sve to neće imati rezultata ukoliko ne prestanete s pušenjem. Provodite što više vremena u prirodi jer čak i samo pola sata šetnje svaki drugi dan poboljšava vaše srce i pluća. Još idealnija kombinacija bi bila vježbanje u prirodi.

 

HODAJTE DO POSLA

Ukoliko ne živite daleko od posla, automobil ostavite u garaži, autobuse i tramvaje ostavite drugima a vi se laganim hodom uputite na radno mjesto. Gdje god idete, a možete izbjeći automobil i ostala prijevozna sredtsva koristite svoje noge. Ne samo da pridonosite svom zdravlju nego i ekologiji.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

5 savjeta za seks na plaži

Žene sex na plaži smatraju jednim od najromantičnijih doživljaja stoga ne bi trebali imati problema s nagovaranjem, ali zato pazite na neke druge stvari   ...