Borilačke vještine umjesto teretane

0

Ukoliko želite izgubiti kilograme viška i izgraditi tijelo, a ne želite ići u teretanu, posvetite se jednoj od ovih borilačkih vještina

 

„Karate je korisan kao forma vježbanja ukoliko želite zadržati formu tijela i izgraditi mišićnu masu“

 

Veliki broj muškaraca krene u teretanu kako bi izgubili kilograme viška, te dobili na snazi i izdržljivosti. Izgradnja što većih mišića i pogotovo body builderskog tijela je cilj ipak manjine. Ukoliko spadate u prvu skupinu, umjesto teretane (ili kao dodatak) mogli bi početi i s programima borilačkih vještina, ne da bi se mogli natjecati ili (još gore) koristiti svoje znanje na ulici, već zato što borilačke vještine učvršćuju gornji dio tijela, noge, leđa i trbušne mišiće. Kombiniranjem borilačke vještine i kvalitetne dijete dobijate savršen paket kojim možete ostvariti sve svoje ciljeve. Koje borilačke vještine će vam omogućiti izgradnju tijela kakvog želite?   

 

KARATE

Vjerojatno najpopularnija borilačka vještina dolazi iz Japana gdje je u Okinawu stigla početkom 20. stoljeća. Izuzetno je korisna kao forma vježbanja ukoliko želite zadržati formu tijela i izgraditi mišićnu masu. Da bi je uspješno korisitili za svoje potrebe trebate raditi veliki broj serija udara nogama i napada, gdje se ovi pokreti rade protiv nekoga u vidu otpora. Povećavanjem nivoa otpora, povećavaju se i vaši mišići. 

 

KUNG FU

Kung fu svoju popularnost moće najviše zahvaliti Bruce Leeju koji je oduševljavao fanove svojim borilačkim filmovima, posebno Zmajevom šakom. U ovoj borilačkoj vještini se koriste skokovi, udaranje nogama i drugi pokreti, šta ga čini najboljom borilačkom vještinom kada je u pitanju kardiovaskularno treniranje. Stoga, ako želite zdravo srce – Kung Fu je pravi izbor.

 

TEAKWONDO

Ako želite izgraditi snagu i brzinu, Teakwondo je idealan izbor za početak. Dok vježbate, potreban vam je balans kako biste mogli istovremeno koristiti i ruke i noge, a kao rezultat tog, razvit ćete jako dobru koordinaciju. Kako bi vaše ruke i noge postale jače potrebno je dosta treniranja s vrećom za udaranje.

 

JUDO

Poznata olimpjska vještina nastala je  1882. godine i slična je Taekwondou. U judu je naglašena snaga i izdržljivost, pa treninzi znaju biti jako dugi. U ovoj borilačkoj vještini je uključena borba, pa se za kratko vrijeme mogu izgraditi mišićna masa i snaga.

 

TANG SOO DO

Vještinu egzotičnog imena često i nazivaju ‘umjetnošću’ jer je ovo više rekreativna vještina, nego natjecateljska, pa ova korejska borilačka vještina razvija tijelo, ali i um i duh. Kod djelovanja na tijelo najviše pomaže da se dobije na snazi, a jedan od ključnih aspekata je cirkulacijsko kretanje ruku, nogu i dlanova sa kojima gradite snagu i izdržljivost.

 

TAI CHI

Tai Chi je jedna od najboljih vještina za oslobađanje od stresa, pa se zbog toga smatra jednim od najnježnijih borilačkih vještina. Vježbe Tai Chi su usmjerene na osnovne mišićne grupe, te pomaže u izgradnji snage, balansa, izdržljivosti dok ujedno povećava fleksibilnost. Zbog svega ovog pogodna je i za djevojke.

 

CAPOEIRA

Borilačka vještina, koja se prakticira u Brazilu, je nastala fuzijom različitih kultura, a razvili su je afrički robovi u Brazilu kao izraz težnje za slobodom. Više od drugih borilačkih vještina Capoeira se oslanja na samu snagu. Kako u sebi sadrži pokrete nogama i udarce, od borca zahtjeva dobar balans.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako će izgledati novi iPhone5?

Datum predstavljanja novog iPhonea je sve bliži a službenih informacija još nema   „Novi iPhone će krasiti 4 inčni ekran, dakle za pola inča veći, ...