Avril Lavigne

0

Plavokosa Kanađanka će uvijek biti  ona ljepotica što pjeva Complicated

 

7.8

Datum rođenja: 27. rujan 1984., Mjesto rođenja: Belleville, Kanada, Website: www.avrillavigne.com

 

Može li djevojka koja se izgledom prvo fura na rock, i to grunge, a kasnije postane modno osviještenom te se ne može vidjeti bez visokih peta, koja svoju glazbu predstavlja kao pop punk i pop rock a ustvari pjeva sladunjave pjesme većinom za teenagere biti ikome zanimljiva? Može ako se zove Avril Lavigne! Jer unatoč svim nabrojanim nespojivim kombinacijama, kao i dodatnim utegom u vidu udaje za većini omraženog Chada Kroegera iz grupe Nickleback, Avril Lavigne je predmet žudnje velikog broja muškaraca. A kada imate velike prelijepe plave oči, usne koje zovu, porculansku put i plavu kosu teško je izbjeći pozornost.

Kanadska minijaturna pjevačica se doslovno stvorila od nikud, izbacivši dva albuma koja su poharala top liste zbog popularnosti među teenagerima. Još više je poharala srca muškaraca širom svijeta, jer tko još može odoljeti slatkoj djevojci iz susjedstva? I iako u sebi ima više vatre nego što izgled otkriva, prve dvije godine karijere su zacementirale mišljenje većine o ovoj plavokosoj ljepotici. Unatoč tome što je izbacila sad već ukupno pet albuma, nama će uvijek biti ona ljepotica što pjeva Complicated. Pitate li većinu da nabroji koju pjesmu s njezinih novijih albuma i većina će samo slagati ramenima. Međutim, čak i da njezine glazbena karijera potpuno zamre, ova će krhka ljepotica uvijek privlačiti pažnju muškaraca, a kada jednom u nju upadne, teško iz nje može ispasti!

 

BIOGRAFIJA

Rođena u malenom gradiću u Kanadi sa samo 5.000 stanovnika, malena Avril Lavigne se od drugih djevojčica razlikovala zbog svoje ljubavi prema baseballu i hokeju, ali i po svom glazbenom talentu. Nakon što je pjevala u zboru, na različitim utakmicama, a kasnije i natjecanjima, kao srednjoškolka Lavigne je počela slati snimke svojih nastupa različtim izdavačima. Nakon cijelog niza odbijanja konačno je stigao poziv od Nettwerk Management da dođe u New York kako bi počeli raditi na njezinoj demo snimci. Zajedno s bratom, Lavigne je preselila u Veliku jabuku gdje su je Arista Records, impresionirani viđenim, potpisali i prije nego je demo završen. Međutim, nakon što nije uspjela naći zajednički jezik s nikojim skladateljem, preselila je u Los Angeles gdje je odmah kliknula s producentom i skladateljem Cliffom Magnessom, pa je nedugo nakon toga svijetlo dana ugledao njezin prvi singl Complicated koji se brzo počeo uspinjati top listama. Nedugo nakon toga izašao je i debi album Let Go, koji je dobio čak i Grammy nominacije, a sama Lavigne je prozvana novom Alanis Morisette.

Drugi album već nije bio iznenađenje, pa je Under My Skin debitirao na prvom mjestu američkih i kanadskih chartova, baš kao i treći The Best Damn Thing koji joj je ujedno, zahvaljujući pjesmi Girlfriend, donio i prve značajnije nagrade – MTV EMA za najboljeg ženskog pop rock izvođača.

Uslijedila su dva nova albuma, Goodbay Lullaby i Avril Lavigne, ali ni jedan ni drugi nisu dostigli brojke prva tri albuma. Umjesto toga, više se pisalo o njezinoj vezi s Chadom Kroegerom, pjevačem grupe Nickleback za kojeg se udala u srpnju 2013. godine nakon samo godinu dana veze.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments