10 najskupljih naočala na svijetu

0

Mislite da su vaše naočale skupe? Pogledajte cijene ovih 10 superluksuznih primjeraka

 

lugano

10. LUGANO DIAMONDS

27.000 $

Privatna draguljarska tvrtka iz Kalifornije, osnovana 1974. godine, izbacila je u suradnji s modnim dizajnerom Bartonom Perreirom  posebne sunčane naočale sa zlatnim okvirom i 2,85 karatnim dijamantima ili okvirom s leopardovim uzorkom i 3,59 karatnim dijamantima.

 

bvlgari1

9. BVLGARI PARENTESI DIAMOND

31.000 $

Bvlgari ove godine slavi svoj 130. rođendan, a kako bi ga proslavili sa stilom izbacili su posebne naočale koje krasi 206 dijamanata s ukupno 2,5 karata. Inspiracija za ove naočale im je bio Rim, a proizvedeno je samo 10 primjeraka.

 

bentley

8. BENTLEY PLATINUM

45.276 $

Bentley je poznat kao proizvođač luksuznih automobila, ali su odlučili napraviti i iskorak u modnu industriju svojim naočalima koje se, kako kažu, savršeno uklapaju s njihovim limuzinama. Proizvedeno je samo 100 komada, a osim najskuplje verzije, može se kupiti i jeftinija koja košta „samo“ 15.000 dolara.

 

Bulgari-Flora-Sunglasses-1

7. BULGARI FLORA

59.000 $

Da ne bi bilo zabune, Bulgari nije povezan s poznatijim Bvlgarijem – Bulgari je tvrtka uključena u nakit, satove i luksuzne naočale. A najluksuznije naočale dolaze po cijeni od preko 50.000 dolara, s 18 karatnim bijelim zlatom, plavim safirima i dijamantima.

 

maybach

6. MAYBACH THE DIPLOMAT I

60.000 $

Maybach-Manufaktur je njemački proizvođač luksuznih automobila koji se pokušavao natjecati s Bentleyem i Rolls-Royceom, a prošle godine je kupljen od strane Daimlera. Još dok su „postojali“ izbacili su i specijalne naočale za svoje kupce od zlata i 174 dijamanta.

 

luxuriator

5. LUXURIATOR STYLE 23 CANARY DIAMOND

65.000 $

Jewelry by Franco je proizvođač nakita za vjenčanja iz Los Angelesa koji je mladencima odlučio ponuditi i ove specijalne sunčane naočale koje na sebi imaju i 132 ručno postavljena dijamanta. Također imaju i specijalna stakla koja se sama prilagođavaju svjetlu.

 

clicgold

4. CLIC GOLD 18 CARAT GOLD SPORT

75.000 $

ClicGold je osnovao RonLando, čovjek koji je proizvodio najskuplje naočale za čitanje, a tada se odlučio isto napraviti i sa sunčanim naočalama. Udružio se dizajnerom nakita HughPowerom i napravio naočale od zlata s najkvalitetnijim Carl Zeiss Super ET Anti-Reflective staklima.

 

emerald

3. SHIELS JEWELLERS EMERALD

200.000 $

Ako nešto ne izgleda baš najatraktivnije ne znači i da je jeftino, najbolji dokaz su ove naočale koje proizvodi australska tvrtka Shiels Jewellers. Zašto su ovak skupe? Zato što je za proizvodnju samo jednog emeralda s ovih naočala potrebno čak pet godina!

 

dolcegabbana

2. DOLCE & GABBANA DG2027B

383.609 $

Dugi niz godina ove su sunčane naočale bile poznate kao najskuplje na svijetu, talijanska modna kuća Dolce & Gabbana je i onako poznata po luksuzu. Model DG2027B dolazi sa zlatnim okvirom, i najvažnije imenom napravljenim od dijamanata.

 

chopard

1. CHOPARD DE RIGO VISION

408.000 $

 

Švicarska luksuzna kompanija Chopard se udružila s proizvođačem luksuznih naočala De Rigo Visionom kako bi proizveli superluksuzne, i najskuplje, naočale na svijetu! Kako bi opravdali enormnu cijenu od gotovo pola milijuna dolara, naočale u sebi imaju 60 grama 24-karatnog zlata, te 51 dijamant s ukupno 4 karata.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako održavati kosu?

Nekoliko savjeta u vezi pranja, sušenja i oblikovanja vaše kose   Za većinu nas muškaraca održavanje kose se svodi samo na pranje, nanošenje gela i ...