9 vježbi za savršene trbušne mišiće

0

Svaki muškarac želi imati savršene trbušne mišiće, a ovim vježbama ih možete i ostvariti

 

„Počnite raditi trbušnjake ne spuštajući noge, te naizmjenice dodirujući lijevim laktom desno koljeno, a desnim laktom lijevo koljeno“

 

VJEŽBA 1:

Sjednite na loptu za pilates tako da su vam stopala razmaknuta u širini ramena. Počnite lagano spuštati leđa sve dok ne budu gotovo paralelno s tlom, istovremeno držeći ispružene ruke prema nebu. Napnite trbušne mišiće i zadržite se u zadnjoj pozi tri sekunde prije nego što se lagano počnete podizati. Napravite 10 ponavljanja.

 

VJEŽBA 2:

Legnite na leđa, s dlanovima iza glave. Noge podignite i savijte u koljenima, tako da je podkoljenica paralelno s tlom. Počnite raditi trbušnjake ne spuštajući noge, te naizmjenice dodirujući lijevim laktom desno koljeno, a desnim laktom lijevo koljeno. Važno je da prije nego počnete s podizanjem, napravite lagani zaokret u kuku. Napravite 10 ponavljanja.

 

VJEŽBA 3:

Sjednite na spravu za trbušnjake, uhvatite se nogama i spustite leđima na otprilike 45 stupnjeva te se zaustavite u tom položaju. Ruke ispružite na 90 stupnjeva u odnosu na vaše tijelo, ispružite ih i spojite. Tako ispruženim rukama odmjerenim pokretima pravite polukrug s lijeve na desnu stranu i natrag ne mjenjajući položaj ostatka tijela. Radite ove pokrete 60 sekundi.

 

VJEŽBA 4:

Legnite na tlo ili bench opustite tijelo, ruke uz tijelo ili iza glave radi veće stabilnosti. Skupite noge i podignite ih tako da budu okomito u odnosu na ostatak tijela. Kad dođete do tog položaja, dodatno podignite kukove nekoliko centimetara u zrak. Zadržite se u tom položaju tri sekunde, nakon čega počnite s povratkom u početni položaj. Napravite 10 ponavljanja.

 

VJEŽBA 5:

Legnite leđima na tlo, skupljenih stopala, i ruka iznad glave spojenih dlanova. Istovremeno podignite ruke (tako da podižete leđa u položaj 45 stupnjeva) i noge sve dok vam se ne spoje prsti sa stopalima (ukoliko možete). Vratite se u početnu poziciju. Ova vježba je odlična jer izrađuje i donje i gornje trbušne mišiće. Napravite 10 ponavljanja.

 

VJEŽBA 6:

Legnite leđima na tlo, skupljenih stopala a ruka raširenih u odnosu na prsa. Podignite noge tako da su u položaju 90 stupnjeva u odnosu na tlo. Skupljenih noga, lagano se vrteći u kukovima pravite polukružne pokrete s lijeve na desnu stranu, gotovo dodirujući tlo, i natrag. Važno je da vježbu radite kontroliranim i sporim pokretima. Napravite 10 ponavljanja.

 

VJEŽBA 7:

Lgenite na bench skupljenih koljena tako da su vam podkoljenice 90 stupnjeva u odnosu na tlo. Rukama se uhvatite za bench i počnite s podizanjem kukova i približavanjem koljena što bliže laktovima. Zadržite se u toj poziciji tri sekunde prije nego se počnete vraćati u početni položaj. Ova vježba je teška, i nekome će izgledati smiješna ali je izuzetno učinkovita. Napravite 10 ponavljanja.

 

VJEŽBA 8:

Desnim kukom čvrsto legnite na loptu za pilates vodeći računa da vam je torzo u zraku. Radi stabilnosti se učvrstite stopalom od dno zida. Ruke stavite iza glave i počnite se micati prema lijevoj strani koliko god daleko možete. Zadržite se u toj pozi tri sekunde nakon čega se vraćate u početni položaj. Napravite 10 ponavljanja, a zatim promjenite stranu te sve ponovite.

 

VJEŽBA 9:

Laktovima se oslonite na bench a nogama na loptu za pilates. Sve što trebate dalje raditi jest zadržati se u toj pozi održavajući ravnu liniju cijelog tijela. Izgleda jednostavno, ali nije, jer ćete se nakon nekog vremena početi tresti a mišići će vas boljeti. Izdržite maksimalno koliko možete (idealno 60 sekundi).

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako do savršene guste brade?

Kao što smo već više puta pisali brada je za mnoge nešto izuzetno muževno, nešto što nose samo pravi muškarci. Potaknuti tom vodiljom odlučili ste ...