9 savjeta za bolje „bildanje“

0

Ovo je devet stvari koje svaki nabildani muškarac dobro zna, budući da je upravo primjenom njih i došao do takvog izgleda

 

„Treba biti svjestan svoje forme, ali nabildani momci znaju da se sa utezima treba suočiti žestoko i biti više nego fokusiran“

 

TRENIRANJE VIŠE MIŠIĆNIH GRUPA

Fokusirati se na složene vježbe i dopunjavati ih s izolacijskim vježbama. Složene vježbe uključuju više od jedne mišićne grupe, pa što je više njih uključeno, i napravljeni posao je veći, te je sagoren i veći broj kalorija.

 

SUPERSETOVI

Postanite izdržljivi, zavolite supersetove, trisetove, velike setove i kombiniranja. Skakanje sa jedne vježbe na drugu je savršeno za stvaranje otpornosti, a i ujedno je dobro i za kardio.

 

AGRESIVNI TRENING

Svatko može napraviti tri serije po 10 ponavljanja, ali šta je sa intenzitetom kojim se izvodi vježba? Treba biti svjestan svoje forme, ali nabildani momci znaju da se sa utezima treba suočiti žestoko i biti više nego fokusiran. Intenzitet treninga se pojačava sa smanjenjem vremena odmora između setova. Manje vremena će vremena tijelu biti na raspolaganju za oporavak a to sve znači sagorijevanje većeg broja kalorija.

 

DOSLJEDNOST

Čak i ako su prisutni lijenost i umor, treba biti iskren prema sebi i zacrtanom cilju, stisnuti zube i izboriti se. Također, dobar program može u mnogome olakšati tegobe koje donose radno vrijeme i druge obaveze.

 

BROJANJE KALORIJA

Ne treba se zaglaviti u „provjerenim“ dijetama prisilnom postu zbog mršanja i pokušajima unošenja svih ugljikohidrata u određeno doba dana. Jednostavno, ukoliko jedete manje nego što se jeli prošle sedmice, na dobrom ste putu da izgubite na težini. Tablica kalorija će vam biti od ogromne pomoći.

 

VIŠE MANJIH OBROKA TIJEKOM DANA

Ne zato što ‘ubrzava metabolizam’, nego što pomaže protiv žestokog osjećaja gladi. Također, smanjuje i variranje energetskog nivoa koje izaziva standarna ishrana s tri dnevna obroka.

 

UGLJIKOHIDRATI

Najbolji izvori su riža, krumpir i zob. Teško bi bilo pronaći nabildanog muškarca koji jede mnogo kruha, ostalih peciva i velike količine voća. Manje ugljikohidrata u organizmu znači manje oslobađanja inzulina, a to opet znači i da su manje šanse za skladištenje masti.

 

SMANJENJE VARANJA

U redu je varati malo, ali ne zaboraviti uračunati i tih 20, 40 ili 60 kalorija na ukupnu cifru unesenih kalorija tokom dana.

 

IZBJEGAVANJE ALKOHOLA

Alkohol ometa metabolizam, oporavak, i utiče na to kakav će trening biti sutra. Ako se baš mora piti, neka to bude u posebnim, rijetkim prilikama i uz mnogo vode između. Također, treba znati da žestoka pića nisu jak diuretik kao pivo, te nose i manje kalorija.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najsexy djevojke svijeta anima

Fiktivne ljepotice koje su samo perverzni Japanci mogli smisliti a zbog kojih smo se zainteresirali za ovu umjetnost!   FAYE VALENTINE Cowboy Bebop Tek 23-godišnja ...